СтратКом ЗСУ презентував на Книжковому арсеналі виставку «Вдягаю піксель»

СтратКом ЗСУ презентував на Книжковому арсеналі виставку «Вдягаю піксель»

Фото
Укрінформ
Управління стратегічних комунікацій Генерального штабу Збройних Сил України (СтратКом ЗСУ) відкрило мистецьку виставку «Вдягаю піксель. Історії тих, хто обрав боротьбу» в рамках Книжкового Арсеналу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Виставка «Вдягаю піксель. Історії тих, хто обрав боротьбу» - про дух часу, вона про те, про що б мали говорити всі, тому що Збройні сили є втіленням українського народу як такого. Ми працювали над цією виставкою разом з дивовижною українською художницею Марією Кінович. Вона співпрацювала з Facebook, MacPaw, The Economist. Для мене надзвичайна честь, що після таких організацій Марія працює зі Стратком ЗСУ. Під час широкомасштабного вторгнення українські ілюстратори зробили дивовижну роботу з поширення наративів по всьому світу у візуальному вимірі, розповідаючи про ту катастрофу, яку щодня здійснює РФ на території України. І Марія Кінович є візуальним голосом, який говорить до світу», - сказав координатор проєкту, військовослужбовець ЗС України Олександр Михед.

За його словами, ця виставка - про вісьмох військовослужбовців та військовослужбовиць, які знайшли застосування своїм цивільним навичкам і професіям у ЗСУ.

Він зазначив, що виставка створена на основі циклу розповідей військовослужбовців, записаних СтратКомом ЗСУ. Серед героїв виставки є відомий дизайнер, який створив візуальний стиль для ЗСУ Тарас Іщик та журналістка телебачення, яка працює пресофіцером бойової бригади Анастасія Блищик.

Ілюстраторка проєкту Марія Кінович зауважила, що на ілюстраціях зображено три шари. Перший шар - це фон, де закодовані атрибути професії людини, другий шар - портрет людини у цивільному одязі, і третій шар - шматочок із пікселем.

Читайте також: Книжковий Арсенал – 2024: Чому в часи війни важливо читати і писати

"Нам потрібно було показати історії цих прекрасних людей, їхній шлях, їхню професії, але так само нагадати, що вони в лавах Збройних сил", - підкреслила ілюстраторка.

Виставка працюватиме з 30 травня до 2 червня у просторі Е2 «Мистецького арсеналу».

СтратКом ЗСУ вперше в історії Збройних Сил України виступив програмним партнером Міжнародного фестивалю “Книжковий Арсенал”. Програмне партнерство СтратКому ЗСУ та Мистецького арсеналу відкриває нові можливості для діалогу військових із суспільством щодо ключових аспектів національної стійкості, яка зі свого боку є основою національної безпеки.

Як повідомлялося, у Києві розпочався ХІІ Міжнародний фестиваль «Книжковий арсенал».

Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-