Держкіно закликає українську та міжнародну спільноту припинити будь-яку співпрацю з Росією

Держкіно закликає українську та міжнародну спільноту припинити будь-яку співпрацю з Росією

Укрінформ
Державне агентство України з питань кіно звернулося із закликом до української та міжнародної спільноти припинити будь-яку співпрацю з російськими та афілійованими ними компаніями.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Держкіно.

«Державне агентство України з питань кіно закликає міжнародну та українську спільноту припинити будь-яку співпрацю з російськими та афілійованими ним компаніями. Просимо міжнародних дистриб'юторів та продюсерів напряму співпрацювати з українськими компаніями», - ідеться у повідомлені.

Російські посередники, які маскують своє походження, досі присутні на українському кіноринку. Вони обстоюють інтереси країни-агресора, що призводить до наповнення державного бюджету РФ та фінансування тероризму, вчиненого щодо України, ідеться в документі.

Як зазначається, відповідно до ст. 15 Закону України «Про кінематографію» та постанови Кабінету Міністрів від 10 жовтня 2023 року №1069 «Деякі питання функціонування Державного реєстру фільмів» Держкіно може прийняти рішення про відмову у внесенні фільму до Державного реєстру фільмів у разі встановлення факту співпраці учасників фільму з Росією.

Читайте також: В український прокат вийшов фільм «Будинок «Слово». Нескінченний роман»

Держкіно як орган державної влади не може допустити будь-якого фінансування РФ, адже вважає співпрацю з російськими дистриб'юторами та їх афілійованими компаніями порушенням чинного законодавства та питанням національної безпеки України.

Також наголошується, що в умовах збройної агресії Росії проти України будь-яка співпраця українських учасників медійного ринку - дистриб'юторських компаній, онлайн-платформ, кінотеатрів, каналів телебачення з компаніями, які є кінцевими бенефіціарами бізнесу на території Росії, є незаконною.

Як повідомляв Укрінформ, в Американському павільйоні Каннського фестивалю кіномитці обговорили питання підтримки української кіноіндустрії та виробництва фільмів під час повномасштабного вторгнення РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-