Суспільне не отримувало повідомлень про штрафи за порушення правил Євробачення

Суспільне не отримувало повідомлень про штрафи за порушення правил Євробачення

Заява
Укрінформ
Суспільне Мовлення заявило, що не отримувало повідомлень про скарги чи штрафи за нібито порушення Україною правил пісенного конкурсу "Євробачення-2024".

Як передає Укрінформ, про це йдеться в офіційній заяві Суспільного, опублікованій у Фейсбуці.

"Ми отримуємо запитання стосовно коментаря учасниці Євробачення-2024, реперки alyona alyona, про те, що українську делегацію оштрафували за перебування в грінрумі в футболках із написом Free Azovstal Defenders («Звільніть захисників Азовсталі»). Наразі Суспільне Мовлення як член ЄМС, який забезпечує участь представників України на пісенному конкурсі "Євробачення", не отримало жодних скарг та штрафів за нібито порушення правил", - ідеться у заяві.

При цьому, в Суспільному зауважили, що Європейська мовна спілка дійсно має право застосовувати санкції у разі порушення правил конкурсу. Про це артистів попередили ще на етапі підписання контракту.

"Пісенний конкурс "Євробачення" відкрито позиціює себе як аполітичний і просить усіх учасників дотримуватись цього правила", - підкреслили у Суспільному.

Зокрема цього року в день фіналу Євробачення-2024, 11 травня, був дискваліфікований представник Нідерландів Joost Klein через погрозливу поведінку на адресу учасниці знімальної групи, яка була розцінена як порушення правил конкурсу.

Представникам Ірландії Bambie Thug наказали прибрати з гриму зашифрований огамським скриптом символ на підтримку Палестини, який означав "припинення вогню".

За заявою португальського мовника RTP замість виступу їхньої представниці iolanda у фіналі пісенного конкурсу на офіційному Ютуб-каналі та в соціальних мережах Євробачення спершу опублікували виступ співачки у півфіналі через наявність "пропалестинських елементів" у фінальному португальському виступі.

Читайте також: Швейцарія виграла Євробачення 2024, Україна - у трійці найкращих

"Україні важливо бути присутньою на Євробаченні, і ми з року в рік робимо все, аби Україна була достойно репрезентована на конкурсі", - наголосили у Суспільному.

Як повідомляв Укрінформ, раніше співачка alyona alyona поінформувала в Інстаграмі, що організатори Євробачення оштрафували українську делегацію за напис на футболках Free Azovstal Defenders, яким вони нагадали про військовополонених.

Фото: Instagram / alyona.alyona.official

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-