Жерара Депардьє затримали за сексуальне насильство на знімальному майданчику

Жерара Депардьє затримали за сексуальне насильство на знімальному майданчику

Укрінформ
У понеділок французького актора Жерара Депардьє допитали та взяли під варту після звинувачень у сексуальному насильстві, яке він вчинив проти двох жінок. Ці випадки накладаються на численні інші судові позови проти зірки французького кіно.

Як передає Укрінформ, про причину затримання повідомляє Le Parisien з посиланням на свої джерела в поліції.

"Він торкався їх (жінок - ред.) на двох зйомках: у 2014 році під час знімання фільму "Фокусник та сіамські близнюки" Жан-П'єра Моккі та у 2021 році на зйомках фільму "Зелені ставні" Жана Беккера", - твердить джерело.

Під час роботи над цим фільмом Депардьє нібито схопив одну з художниць-декораторок знімальної групи за ноги і затиснув її, повідомляє джерело. Декораторка описала цю ситуацію як таку, що знерухомила її психічно та фізично, після якої вона досі переживає постравматичний синдром. 

Торік у жовтні Депардьє написав їй відкритого листа в Le Figaro, у якому викладав свою правду та заперечив звинувачення.

Ще дві жінки звинуватили Жерара Депардьє в сексуальному насильстві під час роботи у стрічці "Червоні ворони", в тому числі одна з них подала на нього скаргу за сексуальне домагання і сексистські образи. 

Торік у лютому було розпочато попереднє розслідування, яке передали до 3-го округу судової поліції Парижа.

Читайте також: П’єра Рішара позбавили звання посла благодійної організації за підтримку Депардьє

Ці скарги доповнюють інші судові позови. Зірка перебуває під слідством з грудня 2020 року за зґвалтування та сексуальне насильство щодо акторки Шарлотти Арнольд, яка повідомила про два зґвалтування в паризькому будинку актора наприкінці серпня 2018 року. Крім того, розслідування було розпочато за скаргою колишньої асистентки на знімальному майданчику, яка звинуватила його в сексуальному насильстві в 2014 році. Ще одна скарга на сексуальне насильство, подана актрисою Елен Даррас, щодо подій 2007 року. Вона була закрита у зв'язку із закінченням терміну давності.

Як передавав Укрінформ, французький актор Жерар Депардьє віддає свій орден Почесного легіону в розпорядження міністерки культури Ріми Абдул Малак, яка раніше оголосила про дисциплінарну процедуру, що може призвести до відкликання цієї нагороди.

Фото: PAP / THIERRY ROGE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-