У Рівному пройде українсько-чеський театральний «Фестиваль взаємності»

У Рівному пройде українсько-чеський театральний «Фестиваль взаємності»

Укрінформ
У Рівному 12-14 квітня на базі академічного обласного театру ляльок відбудеться українсько-чеський театральний «Фестиваль взаємності».

Про це у Телеграмі повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш, передає Укрінформ.

"Чеські гості приїдуть з виставами, які розмірковують про сучасний світ і життя людини в ньому. Чеська частина програми складається з 7 постановок чотирьох театрів", - зазначив Карауш.

Зокрема, театр «Лішень» представить «Савітрі» – давньоіндійський міф у формі азійської вистави тіней про кохання, що перемагає злу долю, та «Лісові янголи» – ромську казку для дітей. Театр «Тепер вдих і лети» – головний організатор фестивалю – покаже дві вистави та серію театральних мініатюр. Перша постановка «І люди живуть. Абдул» ставить питання про прощення непростимого на тлі історій з війни в Чечні. Друга – «Вони приходять. Чого вони хочуть? Чого хочемо ми?» - присвячена життю тих, хто залишає свої домівки.

Театр «Фесте» покаже документальну виставу «Жаль», засновану на інтерв'ю з українськими підлітками в Чехії.

Авторський театр Дебори Штисової балансує між перформансом і медитацією на тему простору – як у ньому відображається людське життя і як на минуле впливає сьогодення. Він покаже постановку «Сліди людської присутності».

Читайте також: У Хмельницькому відбулась прем'єра модерної вистави «Енеїда»

Рівненський театр покаже виставу «Коти-біженці» - про чотирьох котів, котрі вимушені тікати від війни в Україні. В її основі – особисті переживання авторів, тому цю казку ще називають «кототерапією для дорослих та дітей».

Вхід на події фестивалю вільний.

Як повідомляв Укрінформ, Рівненський обласний театр ляльок відкрив театральний сезон прем’єрою «Коти-біженці».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-