На Рівненщині стартувало «Велике читання» роману письменника-ветерана Олександра Терена

На Рівненщині стартувало «Велике читання» роману письменника-ветерана Олександра Терена

Фото
Укрінформ
На Рівненщині стартувало «Велике читання» роману письменника-ветерана Олександра Терена.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Рівненська ОДА.

«Цьогоріч для «Великого читання» на Рівненщині обрали автобіографічний роман ветерана та письменника Олександра «Терена» Будька. «Історію впертого чоловіка» обрали не випадково, адже її автор – рівнянин», - ідеться у повідомленні.

Як зазначає начальниця управління культури і туризму ОДА Любов Романюк, така читацька акція проходить в області вже втретє. Раніше читали братів Капранових, а торік - Сергія Гридіна. Ініціатива покликана популяризувати книги талановитих рівненських письменників. Одним із таких і є Олександр «Терен».

На Рівненщині стартувало «Велике читання» роману письменника-ветерана Олександра Терена / Фото: Рівненська ОДА

В ОДА інформують, що Олександр «Терен» - уродженець Рівного, український захисник, ветеран російсько-української війни. Під час боїв в Харківській області Олександр отримав важке поранення, втративши обидві ноги. Згодом боєць пройшов процес протезування. Також є автором Youtube-проєкту «Відвал ніг, або All інклюзив».

«Історія впертого чоловіка», видана у 2023 році, стала його першим твором. У книзі він описує період свого життя з 24 лютого до 24 серпня 2022 року. Олександр розповідає про спроби потрапити до лав ЗСУ та бойовий шлях до моменту поранення.

Читайте також: У Львові відкрили виставку та читали вірші Максима «Далі» Кривцова

Формат «Великого читання» передбачає одночасне читання та обговорення в громадських просторах. Бібліотеки стануть місцями для зустрічей та обговорення книг – як офлайн, так і онлайн. Організатори запрошують усіх охочих.

Як повідомляв Укрінформ, військовий письменник з Херсонщини Василь Паламарчук, який з перших днів широкомасштабного вторгнення знову воює, вважає, що тема мобілізації дискусійна лише для тих, хто сидить удома - треба, щоб якомога більше українців пройшли через військову службу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-