Стартує прийом пропозицій на здобуття стипендій Президента для молодих майстрів народного мистецтва

Стартує прийом пропозицій на здобуття стипендій Президента для молодих майстрів народного мистецтва

Укрінформ
Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти оголосило прийом конкурсних пропозицій на здобуття стипендій Президента України для молодих майстрів народного мистецтва на 2024 рік.

Про це повідомляє пресслужба Держмистецтв, передає Укрінформ.

"На здобуття стипендії висуваються громадяни України віком від 14 до 35 років – майстри народного мистецтва, творчість яких сприяє розвитку традиційного народного мистецтва на основі досвіду попередніх поколінь майстрів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що пропозиції вносяться обласними, Київською міською державною адміністрацією, Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Національною спілкою майстрів народного мистецтва України, іншими творчими спілками, громадськими організаціями у сфері культури, закладами культури і закладами освіти сфери культури.

Для осіб віком до 35 років, які не є учнями професійно-технічних або студентами вищих навчальних закладів, стипендії призначаються у розмірі одного прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Читайте також: Люксембург надав €35 тисяч для підтримки українських митців

Стипендії можуть призначатися повторно, але не більше двох разів.

З повним переліком документів та умовами подання можна ознайомитись за посиланням.

Як повідомлялося, Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти розпочало прийом заявок на здобуття стипендій Президента України для молодих письменників і митців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-