Документальний фільм про евакуацію дітей-сиріт з України до Туреччини отримав кіноприз у Швеції

Документальний фільм про евакуацію дітей-сиріт з України до Туреччини отримав кіноприз у Швеції

Фото
Укрінформ
Документальний фільм про евакуацію дітей-сиріт з України «Save Generation UА» отримав перемогу на престижному міжнародному кінофестивалі Lulea International Film Festival у Швеції.

Про це Укрінформу повідомили в Благодійному фонді Руслана Шостака, який займався евакуацією та опікується евакуйованими дітьми та особами, що їх супроводжують під час їхнього перебування в Туреччині.

«Save Generation UA» – це не лише фільм, а віддзеркалення найтепліших людських почуттів, це історія про найбільшу евакуацію українських дітей-сиріт під час війни. Документальні фільми про дітей-сиріт в Україні не лише розкривають їхні історії, а й стають могутнім мегафоном, який привертає увагу міжнародного співтовариства до невідкладної потреби у захисті та підтримці таких дітей», – відзначила директорка Благодійного фонду Руслана Шостака Наталя Масло.

Фото: Благодійний фонд Руслана Шостака
Фото: Благодійний фонд Руслана Шостака
Читайте також: Фільм «20 днів у Маріуполі» уперше в історії здобув «Оскар» для України

Фільм «Save Generation UА», створений Благодійним фондом Руслана Шостака, здобув перше місце в номінації «Найкращий короткометражний документальний фільм» (Best Short Documentary).

Lulea International Film Festival – це щомісячна та щорічна престижна кіноподія, яка проходить у Швеції шостий рік поспіль в місті Лулео та збирає найкращі творіння кінематографії з усього світу. Мета кіноподії – популяризувати короткометражні, повнометражні та документальні фільми з усього світу та заохочувати до їхнього створення.

Читайте також: Український фільм «20 днів у Маріуполі» отримав престижну кінонагороду в США

Як повідомляв Укрінформ, раніше український документальний фільм «Save Generation Ua» здобув перемогу на престижному міжнародному кінофестивалі у Стамбулі Іstanbul International Spring Film Festival.

Фото: ілюстративне, Facebook Lulea International Film Festival

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-