У Тернополі відправили на реставрацію сторічну браму

У Тернополі відправили на реставрацію сторічну браму

Фото
Укрінформ
У Тернополі громадські активісти передали на реставрацію сторічну браму з будинку на вулиці Сагайдачного, 11, що в центрі міста.

Про це повідомляє громадська ініціатива «Брами Тернополя», передає Укрінформ.

«Нарешті, після довгого шляху з бюрократичними перепонами, зборів коштів та спільної роботи, столітня брама з вулиці Сагайдачного, 11, вирушає на реставрацію!», - йдеться у повідомленні.

Гроші на реставрацію зібрала ініціатива «Брами Тернополя», також долучилися жителі будинку. Загалом відновлення брами обійдеться у 75 тисяч гривень.

«Це перша брама, яка буде відреставрована нашою ініціативною групою. Будинок, де вона встановлена, побудований у 1923 році. Щоб почати відновлення брами, ми отримали дозвіл міської та обласної рад, а також мешканців будинку», - розповідає засновниця ініціативи "Брами Тернополя" Вікторія Найчук.

Читайте також: В Україні недостатньо фахівців з реставрації - Карандєєв

Вже до Великодня браму відновлять у Львові і встановлять у будинку.

«Реставратори мають провести дослідження і з’ясувати, яким був колір брами у минулому. Також мають відтворити втрачені деталі, які збереглися лише на фото», - додає Вікторія Найчук.

Як повідомляв Укрінформ, польська будівельна компанія Unibep Spółka Akcyjna підписала угоду про реставрацію та модернізацію пункту пропуску “Шегині-Медика” на українсько-польському кордоні.

Фото: Брами Тернополя, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-