Миколаїв став учасником музичного тревел-шоу «Як звучить світ... Україна»

Миколаїв став учасником музичного тревел-шоу «Як звучить світ... Україна»

Фото, відео
Укрінформ
Миколаїв став учасником музичного тревел-шоу «Як звучить світ... Україна», яке через звуки передає вплив війни на життя міста-героя.

Про це повідомили у пресслужбі міської ради, передає Укрінформ.

«У другому сезоні музичного тревел-шоу «Як звучить світ… Україна» автори Євген та Наталія Синельникови разом із композитором Євгеном Філатовим представляють унікальний мистецький експеримент. Він розкриває неповторну атмосферу міста через звуки, що його наповнюють. Завершальний епізод присвячений місту-герою Миколаєву», - розповіли у пресслужбі.

Зазначається, що цей мистецький експеримент не лише розкриває атмосферу Миколаєва через звуки, а й підкреслює його силу, відданість та непереможність у боротьбі за краще майбутнє. У місті, яке стало символом спротиву, звуки не лише відображають культурне та мистецьке багатство, а й символізують віру у краще майбутнє та наполегливу боротьбу за нормальне життя під час війни.

«Спілкуючись із місцевими жителями, я відчував їхню позитивну енергію та готовність до дій, що чітко відображається у створеній мелодії, яка, на мою думку, передає дух Миколаєва та його мешканців у найкращому світлі», – поділився враженнями Філатов.

Автори записали звуки роботи насосної станції «Миколаївводоканалу», які відтворюють наполегливість та віру працівників у розв'язанні проблем з водопостачанням. Дитяче містечко «Казка» та театр – місця, де можна відволіктись від жахіття війни та знайти внутрішній спокій, відображаються за допомогою звуків гойдалки та роялю.

Відео: УкрЮтюбПроєкт

Performance BIG BAND, завдяки виступам джазового оркестру, стають символом відчайдушної боротьби за нормальне життя в умовах війни, піднімаючи настрій та бойовий дух мешканців. Робота рятувальників символізує самопожертву та відвагу.

Читайте також: У Миколаєві за підтримки ЄС відновлюють експозицію музею «Старофлотські казарми»

Всі ці аспекти життя міста відображені у мелодії Миколаєва.

Як повідомлялося, у Миколаєві презентували мистецький проєкт від посольства Королівства Данія «Ось чому я залишаюсь». Кураторами його виступив онлайн-журнал про візуальну культуру Bird in Flight.

Фото: Вікторія Власова, Світлана Мойсеєнко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-