СБУ оголосила додаткову підозру російському актору-пропагандисту Машкову

СБУ оголосила додаткову підозру російському актору-пропагандисту Машкову

Укрінформ
СБУ зібрала нові докази підривної діяльності російського актора Володимира Машкова, який на сьогодні виконує роль одного з очільників «виборчого штабу» президента РФ Володимира Путіна.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Фігурант входить до найближчого оточення президента Росії та є одним із головних хедлайнерів масових акцій у Москві на підтримку повномасштабного вторгнення в Україну.

У грудні минулого року Машков був призначений співголовою «виборчого штабу» Путіна на незаконних «виборах президента РФ».

На своїй псевдопосаді він став ключовим рупором пропаганди у «передвиборчій кампанії» очільника Кремля.

Встановлено, що фігурант публічно закликає до підтримки російських загарбницьких угруповань, які воюють проти України, й особисто виправдовує знищення цивільної інфраструктури та захоплення частини українських територій.

Читайте також: У Сеулі скасували виставу за участю балерини Большого театру після звернення посольства України

Деструктивну риторику Машков регулярно повторює під час «передвиборчих» турів різними регіонами Росії та під час поїздок до тимчасово окупованих районів України. Його пропагандистські виступи проходять переважно у вигляді «концертів-мітингів» та «зустрічей із виборцями».

Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти підривної діяльності актора на користь Росії.

На підставі зібраних доказів слідчі додатково оголосили Машкову підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 436 (пропаганда війни).

Зловмисник перебуває на території РФ. Тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

Читайте також: В Україні заочно оголосили підозру російському актору і депутату Держдуми Пєвцову

Як повідомляв Укрінформ, у травні минулого року СБУ оголосила підозру Машкову за фактами виправдовування російської збройної агресії та глорифікації її учасників, а також порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

На той час актору інкримінували вчинення злочинів, передбачених трьома статтями Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-