У Львові на підтримку ЗСУ відбудеться спеціальний показ вистави «Земля» за повістю Кобилянської

У Львові на підтримку ЗСУ відбудеться спеціальний показ вистави «Земля» за повістю Кобилянської

Фото
Укрінформ
У Національному театрі ім. Марії Заньковецької у Львові 16 лютого відбудеться благодійний показ вистави «Земля» за повістю Ольги Кобилянської. Усі виручені від квитків кошти скерують на закупівлю FPV-дронів для ЗСУ.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі театру.

У Львові відбудеться спеціальний показ вистави «Земля» за повістю Кобилянської / Фото: Національний театр ім. Марії Заньковецької

«У п’ятницю, 16 лютого, на великій сцені Національного театру ім. Марії Заньковецької відбудеться благодійний показ вистави "Земля" за повістю Ольги Кобилянської. Початок - о 18:00. Усі виручені з продажу квитків кошти спрямують через благодійний фонд "Мистецька варта" для закупівлі FPV-дронів для 24-ї Окремої механізованої бригади імені Короля Данила. Підрозділ львівської бригади зараз базується та виконує бойові завдання в Донецькій області», – зазначили у театрі ім. Марії Заньковецької.

«Земля» – резонансна постановка головного режисера театру Давида Петросяна, що стала його дебютною роботою у Львові та, за відгуками глядачів і критиків, стала поворотною в новому етапі розвитку театру імені Заньковецької після оновлення керівництва.

Український режисер, сценограф й автор музичного оформлення Давид Петросян знаний постановками на сценах столиці – Національного театру імені Івана Франка та Київського академічного театру на Подолі. Серед вистав у його режисурі - «Буна» Маковій, «Кассандра» Лесі Українки, «Крум» Левіна, «Візит старої дами» Дюрренматта, «Цар Едіп» Софокла, «Процес» Кафки тощо.

Читайте також: «20 днів у Маріуполі» – український номінант на премію «Оскар»

Сюжет вистави «Земля» у його режисурі на львівській сцені стосується суспільних актуальних тем – відповідальності та конфлікту поколінь, які відчувають, плекають чи руйнують зв’язок із рідною землею.

«Крізь призму однієї родини вистава акцентує на духовній прірві між батьками та дітьми. Сумніви між братами: чи варто захищати Землю, чи позбутись залежності від неї. Про сліпоту батьків до своїх дітей, що призводить до ненависті. Про любов та народження, що завжди виникають на Землі, скільки б вона не зазнала страждань», – зазначив Петросян.

Читайте також: Театр Франка передав 100 дронів для ЗСУ

Серед акторського складу – заслужений артист України Андрій Козак (Батько), народна артистка Любов Боровська (Мати), Володимир Пантєлєєв (Михайло), Оксана Козакевич (Анна), Ярослав Дерпак (Сава), Діана Каландарішвілі (Рахіра).

Як повідомляв Укрінформ, у червні виконувачем обов’язків генерального директора – художнього керівника Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької» призначений режисер Максим Голенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-