Українських видавців запрошують на Болонський ярмарок дитячої книги

Українських видавців запрошують на Болонський ярмарок дитячої книги

Укрінформ
Український інститут книги запрошує українських видавців подавати заявки на участь у Болонському ярмарку дитячої книги.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

"Український інститут книги розпочав підготовку до участі у Болонському ярмарку дитячої книги – 2024, що проходитиме 8-11 квітня у м. Болонья в Італії. Охочі можуть подати заявку на участь до 16 лютого, 17:00", - йдеться у повідомленні.

Згідно з умовами, видавці мають презентувати на стенді книги тільки українських авторів. Також представникам видавництв необхідно бути присутнім протягом всіх днів проведення ярмарку, включно із днем для викладки книг. Участь у колективному стенді безкоштовна, однак кожне видавництво має профінансувати проїзд та проживання для своїх представників.

Зазначається, що перевагами будуть презентація книг, вже перекладених іншими мовами, наявність у виданнях ілюстрацій, заплановані бізнес-зустрічі в межах ярмарку та самостійне доставлення книжок на захід.

Заявку на участь можна подати за посиланням.

Читайте також: Інститут книги оголосив конкурс з перекладу творів української літератури

Болонський дитячий книжковий ярмарок — це провідна подія в книговидавничій галузі, котра завдяки 60-річному досвіду змогла об’єднати унікальну та різноманітну світову аудиторію. У результаті ярмарок став світовим центром обміну авторськими правами преміумкласу в галузі видавничої справи, що також поширюється на сучасні мультимедійні та ліцензійні бізнеси для дитячих оповідань, ілюстрацій, анімації та суміжних галузей.

Видавці, ілюстратори, графічні дизайнери, літературні агенти, автори, перекладачі, мобільні розробники, ліцензіари та ліцензіати, пакувальники, друкарні, дистриб’ютори, фахівці з аудіокниг, книготорговці, бренди, бібліотекарі та вчителі — усі вони щовесни з’їжджаються на виставку, щоб зануритися у світ книг і мультимедійних продуктів на тисячах стендів у шести величезних залах.

Як повідомлялося, Український інститут книги оголосив про початок конкурсного відбору проєктів з перекладу української літератури іноземними мовами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-