В Україні заснували мистецьку премію на честь загиблого фотографа МВС Миколи Анацького

В Україні заснували мистецьку премію на честь загиблого фотографа МВС Миколи Анацького

Укрінформ
Кабінет Міністрів України започаткував премію у сфері фотомистецтва імені фотографа Міністерства внутрішніх справ Миколи Анацького, який загинув під час авіакатастрофи у Броварах Київської області в січні минулого року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МВС.

"Відповідні зміни були внесені до постанови КМУ від 23 листопада 2016 року N 841 “Про премії за досягнення у сфері культури і мистецтва”. Було доповнено перелік премій у сфері культури і мистецтва позицією “премія імені Миколи Анацького - у сфері фотомистецтва”. - ідеться у повідомленні.

Провідний інспектор Департаменту комунікації МВС, військовий фотограф Микола Анацький – один із тих, хто перебував на борту гелікоптера, який розбився 18 січня 2023 року у Броварах. Микола був родом із Бахмута, брав участь в АТО, захоплювався фотографією. Мав позивний “Майстер”, бо усім володів майстерно - і зброєю і фотоапаратом.

Читайте також: В Україні планують заснувати премію для воєнкорів - Карандєєв

Як повідомляв Укрінформ, 18 січня 2023 року у Броварах Київської області біля дитсадка "Джерельце" та житлової багатоповерхівки впав гелікоптер Державної служби з надвичайних ситуацій.

На борту гелікоптера перебувало керівництво Міністерства внутрішніх справ України, зокрема очільник відомства Денис Монастирський та його перший заступник Євгеній Єнін.

Унаслідок авіатрощі загинули 14 людей – екіпаж і всі пасажири гелікоптера, а також дитина та дорослі цивільні.

Наприкінці листопада 2023 року ДБР заявило про завершення слідства у справі про катастрофу.

Фото: Фейсбук-сторінка Миколи Анацького

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-