На «Оскарі» з 2026 року буде нова нагорода - за найкращий кастинг

На «Оскарі» з 2026 року буде нова нагорода - за найкращий кастинг

Укрінформ
Організатори кінопремії "Оскар" оголосили, що з 2026 року буде запроваджено нову нагороду за найкращий кастинг.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

Це буде перша нова конкурсна категорія на церемонії після того, як у 2002 році було додано нагороду за найкращий анімаційний фільм.

У своїй заяві керівники Американської кіноакадемії зазначили, що кастинг-директори "відіграють важливу роль у кіновиробництві".

Останніми роками кастинг-директори боролися за те, щоб їх визнавали так само, як визнають інші кінопрофесії, такі як звукорежисери, костюмери та гримери.

Категорія не буде представлена до церемонії 2026 року, адже кампанії з нагородження на наступний рік заплановані заздалегідь. Академія також поки не вирішила, чи буде включена нова категорія "Кастинг" в трансляцію.

Таке рішення було прийняте попри зусилля Академії скоротити тривалість церемонії вручення "Оскарів" в останні роки, щоб зберегти інтерес глядачів. Часто шоу триває значно довше запланованих трьох годин.

Наразі на "Оскарі" вручають нагороди у 23 номінаціях - хоча загалом публіку цікавлять головні призи, такі як найкращий фільм, акторські категорії та найкраща режисура.

Читайте також: Режисер Чернов прокоментував номінацію стрічки «20 днів у Маріуполі» на Оскар

Кастинг-директори відповідають за наймання у нових кінопроєктах акторів - як зірок першої величини, які гратимуть головні ролі у фільмі, так і виконавців другорядних ролей.

Каскадери також боролися за створення власної категорії на церемонії вручення премії "Оскар", але поки що не досягли успіху.

Цьогорічна церемонія вручення "Оскарів", яку веде Джиммі Кіммел, відбудеться в Лос-Анджелесі 10 березня.

Як повідомляв Укрінформ, у США оголосили номінантів на премію "Оскар".

У категорії “Найкращий повнометражний документальний фільм” позмагається кінострічка “20 днів у Маріуполі”, створена у співпраці Associated Press та американських документалістів з Frontline. Матеріал для фільму було знято у перші дні облоги Маріуполя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-