У Харкові суд повернув державі будівлю колишнього художньо-творчого підприємства

У Харкові суд повернув державі будівлю колишнього художньо-творчого підприємства

Укрінформ
Господарський суд Харківської області задовольнив позов Київської окружної прокуратури Харкова в інтересах держави в особі Міністерства культури та інформаційної політики України щодо повернення у власність держави незаконно вибутого майна вартістю 1,4 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МКІП.

Йдеться про нежитлову будівлю, розташовану по вулиці Малій Гончарівській у Харкові, площею понад 500 кв. м, яка раніше перебувала у власності держави в особі Міністерства культури України і була на балансі державного підприємства “Державне художньо-творче виробниче підприємство”.

Однак упродовж 2019-2021 років внаслідок шахрайської оборудки зловмисники оформили право власності на будівлю і перепродали її третій особі.

Читайте також: Суд повернув громаді Києва творчу майстерню в історичному центрі

Відповідно, органи прокуратури спільно з МКІП та ДП “Державне художньо-творче виробниче підприємство” підготували й подали позов про визнання права власності, витребування нежитлової будівлі з незаконного володіння та скасування державної реєстрації права власності з метою відновлення інтересів та захисту прав держави.

Як повідомляв Укрінформ, у Рівненській області у державну власність повернули Білівське городище - пам’ятку археології національного значення.

Фото: Freepic

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-