В Україні 25 січня почнуться покази драми про австрійську імператрицю Єлизавету

В Україні 25 січня почнуться покази драми про австрійську імператрицю Єлизавету

Укрінформ
В Україні 25 січня розпочнуться покази біографічної історичної драми «Сісі і я» режисерки Фрауке Фінстервальдер про австрійську імператрицю Єлизавету.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Це прем’єра торішнього Берлінського міжнародного кінофестивалю — фільм показали в секції «Панорама», до якої відбирають стрічки з яскраво вираженим політичним, гендерним або соціальним контекстом. Стрічка розповідає про австрійську імператрицю Сісі, але з погляду її вірної супутниці Ірми. В основі сценарію лежать історичні твори справжньої фрейліни монархині Ірми Штарах», - розповіли у кінокомпанії «Артхаус Трафік».

Прокат картини обмежений — подивитися її можна буде лише в обраних кінотеатрах у короткий період.

Головна героїня фільму — графиня Ірма — стає супутницею найпопулярнішої жінки своєї доби. Вона подорожуватиме з імператрицею Сісі, стане її подругою, навіть закохається в монархиню. І хоча жінки чинять опір ворожому світові, зрештою в них лишається тільки один фатальний шлях, який назавжди зв’яже їх обох.

Читайте також: В українському прокаті покажуть фільм «Ґолда» з Гелен Міррен у головній ролі

Роль графині Ірми виконала найкраща європейська акторка 2023 року за версією Європейської кіноакадемії, номінантка на «Золотий глобус» Сандра Гюллер («Анатомія падіння», «Зона інтересу»). Образ імператриці Єлизавети, більш відомої під прізвиськом Сісі, втілила Сюзанне Вольф («Мушкетери»). Також у фільмі зіграли Йоганна Вокалек («Іоанна — жінка на папському престолі», «Босоніж»), Анґела Вінклер («Суспірія», «Пітьма»), Ґеорґ Фрідріх («Велика свобода», «Ріміні», «Піаністка»).

Саундтрек до фільму написав британський трип-хоп-гурт Portishead, який вважається головними представниками бристольської андеґраунд-сцени.

Фільм номіновано на Німецьку кінопремію 2023 року в категоріях «Найкраща акторка в головній ролі», «Найкраща операторська робота», «Найкращий звук». Проте нагороду фільм здобув у номінації «Найкращий дизайн костюмів».

Українська прем’єра стрічки відбулася на шостому фестивалі «Тиждень швейцарського кіно».

Читайте також: Українська драма «Як там Катя?» з'явиться на платформі HBO Europe

Як повідомлялося, претендент на «Оскар» німецька драма «Учительська», що вже здобула призи Берлінале та Німецької кінопремії, вийде в обмежений прокат у низці кінотеатрів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-