У театрі на лівому березі готують прем’єру за п'єсою Мартіна МакДони

У театрі на лівому березі готують прем’єру за п'єсою Мартіна МакДони

Фото
Укрінформ
У Київському академічному театрі драми і комедії на лівому березі Дніпра готують прем’єру вистави «Самотній Захід» за п'єсою Мартіна МакДони.

Про це Укрінформу повідомили в театрі.

«Цінно, що МакДона надав право безкоштовно робити постановку за його п’єсою протягом дії воєнного стану та грати її протягом 90 днів після його припинення/скасування. Це справді важлива підтримка театру та України в часи війни. Прем'єра планується на кінець березня», - розповіли творці вистави.

Вона вийде у постановці переможця першого фестивалю «Митниця. Нова режисура», актора театру Олександра Соколова. «Самотній Захід» стане його режисерським дебютом.

За словами головної режисерки Театру на лівому березі та кураторки фестивалю «Митниця. Нова режисура» Тамари Трунової, прем’єра «Самотнього Заходу» стане важливою подією для театру.

Читайте також: У Театрі на лівому березі почалася робота над виставою «Син» за п'єсою Зеллера

«Олександр Соколов - перший переможець першої «Митниці». І для нас цінно, що актори відшукують власний голос в різних ролях. Ми дуже віримо, що це буде успішна прем'єра для театру, цікава для глядачів та важлива для акторського складу», - сказала Трунова.

У Київському академічному театрі драми і комедії на лівому березі Дніпра готують прем’єру вистави «Самотній Захід» / Фото надані театром

В новій постановці гратимуть актори: Андрій Ісаєнко, Дмитро Соловйов, Дмитро Олійник, Владислав Писаренко, Олександр Піскунов, Григорій Наумов, Анастасія Король, Анна Романова.

Читайте також: У Києві покажуть сучасний балет про вимушену міграцію під час війни

Як повідомляв Укрінформ, у 2023 році в Україні поставили на 52% більше вистав, ніж у перший рік повномасштабної війни. Це понад 350 постановок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-