Кількість прослуховувань на світових стримінгах вперше перевищила 4 трильйони

Кількість прослуховувань на світових стримінгах вперше перевищила 4 трильйони

Укрінформ
У 2023 році кількість прослуховувань музичних творів у світі зросла на 22,3% у порівнянні з 2022 роком, вперше в історії перевищивши позначку в 4,1 трильйона на рік.

Про це повідомляє Cbs news із посиланням на звіт Luminate, передає Укрінформ.

На США припадає трохи більше чверті цього показника, або 1,2 трильйона потоків, що також більше, ніж у попередньому році.

Найпопулярнішою є співачка Тейлор Свіфт, яка забезпечила значну частину цього показника, склавши 1,79% від загального обсягу потоків у Сполучених Штатах, тобто приблизно один з кожних 78 прослуховувань був піснею Свіфт.

Іспаномовний аудіоконтент посів друге місце за популярністю після англомовного в США, склавши 8% від загальної кількості прослуховувань, йдеться у звіті. Дослідження виявило, що найбільш швидкозростаючими жанрами серед прослуховувань є світова та латинська музика, рівень яких зріс на 26% та 24% відповідно порівняно з 2022 роком.

Торік Bad Bunny прослухали 3,6 мільярда разів в США, вони є одними з шести іспаномовних артистів, які перетнули позначку в один мільярд.

Читайте також: Національний будинок музики розпочинає новий цикл освітніх концертів

Згідно зі звітом, у США помітили швидке зростання інтересу до кантрі-музики, зокрема, пісня Морган Воллена "Last Night" стала найбільш популярною піснею в США - понад мільярд прослуховувань.

Хоча іншомовна та кантрі-музика значно зросли в стрімінгу, слухачі в США все ще слухають R'n'B та хіп-хоп більше, ніж будь-який інший жанр, йдеться у звіті. Крім того, у 2023 році виповнюється 50 років з дня заснування хіп-хопу.

Читайте також: Warner Music Group створить біографічний фільм про Едіт Піаф

Як повідомляв Укрінформ, українська співачка Джамала посіла третє місце в глобальному плейлисті Spotify Equal 2023.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-