На Прикарпатті музейники відшукали світлину з зображенням юного Степана Бандери

На Прикарпатті музейники відшукали світлину з зображенням юного Степана Бандери

Укрінформ
На Прикарпатті музейники відшукали світлину студентського періоду Степана Бандери.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів директор Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби імені Бандери історик Ярослав Коретчук. 

«Це групова світлина. Вірогідно 1931 року, студентського періоду Степана Бандери. У центрі світлини сидить сам Провідник. Зараз ми з’ясовуємо, хто ще поряд з ним на світлині», - зазначив Коретчук. 

За його словами, поки фото не виставляють в експозицію музею. 

«З початком війни більшу частину артефактів ми перенесли у відповідні сховища для того, щоб їх зберегти», - зауважив він. 

Також музейники не розголошують, як історичне фото до них потрапило. Відомо лише, що власниця світлини нині вже покійна.

Читайте також: У Франківську презентували книгу про життя Степана Бандери без міфів

Як повідомляв Укрінформ, у день народження Степана Бандери росіяни знищили музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича на Білогорщі у Львові. У повністю зруйнованому внаслідок російської дронової атаки музеї дивом вціліло погруддя Шухевича авторства Михайла Черешньовського.

Степан Андрійович Бандера — український політичний діяч, революціонер, один із ідеологів, практиків і теоретиків українського націоналістичного руху XX століття, після розколу Організації українських націоналістів — голова Проводу ОУН-Б.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-