Івано-франківська дизайнерка презентувала колекцію одягу з мотивами Бойківщини

Івано-франківська дизайнерка презентувала колекцію одягу з мотивами Бойківщини

Фото
Укрінформ
Івано-франківська дизайнерка Любов Чернікова презентувала нову серію одягу з орнаментами вишивки, яку створила, досліджуючи давні орнаменти вишивки Бойківщини.

Про це повідомляє Івано-Франківська ОВА, передає Укрінформ.

«Днями Любов Чернікова презентувала нову серію одягу з орнаментами зі старовинних вишивок, узорів з одягу та предметів побуту в авторській інтерпретації, створену за результатами чотирьох подорожей Східною Бойківщиною», - повідомляє Івано-Франківська ОВА.

За їхньою інформацією, нова колекція Чернікової складається з двох жакетів, куртки, однієї спідниці, та п’яти суконь.

«Матеріали: вовна, бавовна, оксамитові стрічки, пір’я, ткана тканина ручної роботи. Вишивка: машинна, візерунки з бойківських горсиків та мотиви з декору скринь», - додали в ОВА.

Зазначається, що етноекспедиції з метою дослідження спадщини Бойківщини організував департамент Івано-Франківської ОВА в рамках проєкту «Бойківські Карпати». До проєкту були залучені дві етнодизайнерки - Оксана Сокол зі Львова і Любов Чернікова з Івано-Франківська.

«Ці поїздки принесли безліч натхнення в нашу творчість. Опрацьовані візерунки були відтворені у цій серії, але найбільше - попереду, бо основна робота тільки починається» - запевняє Чернікова.

Читайте також: Культурна спадщина України як частина світової потребує більш потужної підтримки - Карандєєв

Відомо, що Любов Чернікова працює під власним брендом Chernikova, де вже представлена нова колекція, натхненна експедиціями Бойківщиною.

Вперше "бойківська" серія була представлена на виставці в Торонто 5 листопада 2023 року.

Бойківщина — етнокультурний регіон на північних і південних схилах Карпат, охоплює гірські райони Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей, близько 8 тисяч км².

Раніше в Україні випустили благодійну колекцію одягу та аксесуарів із кіберзахистом.

Фото: Івано-Франківська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-