Для мене подія, коли на виставу приходять військові - Наталія Сумська

Для мене подія, коли на виставу приходять військові - Наталія Сумська

Ексклюзив
Укрінформ
Щоразу, коли на вистави до театру приходять українські військові – це вже подія в культурному житті України 2023 року, тому що саме завдяки нашим ЗСУ театр може робити те, що робив раніше – репетирувати, займатися мистецтвом.

Про це в коментарі Укрінформу розповіла народна артистка України, актриса Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка вважає Наталія Сумська.

«Ми ніби продовжуємо жити звичне життя, але війна є війна, вона страшна, вона вбиває… А театр хоч на деякий час відволікає хвилями добра та позитиву і нас, і наших глядачів від жахливої реальності. Театр - як ліки, як спасіння, як терапія. І для мене подія, коли до нас на виставу приходять військові, я відчуваю єднання, обмін енергією», - сказала вона.

Сумська вважає дуже важливим, що діти все частіше у повсякденному побуті спілкуються українською мовою.

«Я кожного дня ходжу до театру повз гімназію №117 імені Лесі Українки і чую, як там на шкільному подвір’ї, гуляючи, жартуючи один з одним, дітки говорять рідною українською мовою – це для мене подія, яка дає настрій і наснагу на довготривалий час. Це так гарно, так природно, так щемливо, я зупиняюся і захоплено слухаю», - зазначила вона.

Читайте також: В Україні визначили лауреатів премії імені Лесі Українки за твори для дітей та юнацтва

Як повідомляв Укрінформ, театральний аналітик, засновник порталу «Театральна риболовля» Сергій Винниченко зазначив, що у 2023 році український театр почав повертатися до медійного поля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-