«Київ Модерн-балет» представив премʼєру «За хвилину до Різдва»

«Київ Модерн-балет» представив премʼєру «За хвилину до Різдва»

Фото
Укрінформ
Академічний театр «Київ Модерн-балет» з 21 по 23 грудня презентує у Києві балет для всієї родини на музику Каміля Сен-Санса та мотив Carol of the Bells. 

Про це повідомляє Укрінформ.

«За хвилину до Різдва» – це одноактний балет-подорож для дітей та дорослих. Це добра історія про різдвяні пригоди, які колись дуже давно трапилися в одній європейській родині за хвилину до Різдва. Це подорож між фантастичними світами, боротьба добра зі злом, справжнє диво та здійснення мрій», - розповіли в театрі «Київ Модерн-балет» про свою нову постановку.

Зазначається, що сюжет балету «За хвилину до Різдва» – це абсолютно нова казка, яку написала авторка лібрето Оксана Тараненко.

«Ми закладаємо в цій казці дуже багато ідей, які важливі для молодих глядачів, для дітей, для підлітків. Ми покажемо, як знаходити нових друзів, навіть якщо ці друзі абсолютно на тебе не схожі, навіть якщо в них інші цінності, яких ти не розділяєш. Але дуже важлива й найбільш важлива, найголовніша, на мою думку, ідея – це те, що якщо ти хочеш подолати зло, то це можна зробити лише разом. І наш головний герой створює таку компанію друзів, яка допомагає перемогти наприкінці злого чаклуна", - розповіла вона.

За словами Тараненко, нам дуже хотілося б, щоб кожна дитина, яка прийде подивитися прем'єру, сама захотіла потрапити в нашу історію, у нашу казку.

"Аби разом з нашими героями захотілося знайти нових друзів. Зрозуміти, як подолати злого чаклуна і зрозуміти, що перемагати зло можна тільки разом. Для чого збиратися на Різдво з родиною? Що таке взагалі Різдво? Як стати дорослим? Як реагувати на складні обставини? Як переживати складні події? Тобто ми дуже сподіваємося, що кожен, хто прийде на нашу виставу, одночасно стане її героєм», - сказала Тараненко.

Читайте також: У Японії виступить театр опери та балету України ім. Шевченка

Хореограф-постановник балету - Сергій Кон, авторка відеоконтенту – Ольга Нікітіна, відеодизайнерки: Ганна Бевза та Анастасія Попович, керівник проєкту – заслужений діяч мистецтв України Раду Поклітару, художниця зі світла – Олена Антохіна, звукорежисер – заслужений діяч мистецтв України Олександр Курій.

Наступні покази балету «За хвилину до Різдва» відбудуться з 2 до 6 січня в Київському культурному кластері «Краків».

Фото: KYIV MODERN-BALLET Theatre

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-