Із паризького музею прибрали воскову статую Жерара Депард'є

Із паризького музею прибрали воскову статую Жерара Депард'є

Укрінформ
Із Музею Гревен у Парижі прибрали воскову статую відомого актора Жерара Депард'є на тлі звинувачення його у сексуальних домаганнях і зґвалтуванні.

Про це повідомляє Euronews Culture, передає Укрінформ.

У музеї заявили, що рішення прибрати статую актора з Зали слави було прийнято «через на негативну реакцію відвідувачів» та резонанс у соціальних мережах.

Статуя Депард'є виставлялася в музеї воскових фігур з 1981 року. Загалом експозиція налічувала 250 статуй історичних і сучасних діячів.

Раніше з експозиції також прибрали статуї французького коміка П’єра Пальмаде, якого цього року звинуватили у ненавмисному вбивстві та завданні ненавмисних тілесних ушкоджень, колишнього президента США Дональда Трампа, а також президента Росії Володимира Путіна після початку повномасштабної агресії РФ проти України.

Як повідомлялося, Жерар Депард'є з 2020 року перебуває під слідством у справі про зґвалтування за скаргою акторки Шарлотти Арну. Другу скаргу щодо сексуального насильства подала актриса Елен Даррас, вона стосується подій на знімальному майданчику в 2007 році. Актор усі звинувачення заперечує.

Читайте також: Газманов, Фрейндліх і Депард'є: МКІП опублікувало перелік осіб, які створюють загрозу нацбезпеці

Практично одночасно з поданням другої скарги на телеканалі France 2 вийшов епізод програми з документальними кадрами, на яких актор робив сексуальні та сексистські коментарі під час поїздки до Північної Кореї у 2018 році.

Міністр культури Франції Ріма Абдул Малак оголосила про дисциплінарну процедуру, що може призвести до відкликання у Депард'є ордена Почесного легіону.

Проте актор сам віддав свій орден у розпорядження міністра.

13 грудня актора позбавили лицарського звання та виключили з Національного ордена Квебеку. А бельгійський муніципалітет Естампюї вирішив забрати у Депард'є звання почесного громадянина, заявивши що коментарі актора суперечать цінностям, які пропагує муніципалітет.

Депард'є з 2013 року має громадянство Росії.

Фото: rte.ie

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-