У Вінниці відкрили виставку поштових марок воєнного часу

У Вінниці відкрили виставку поштових марок воєнного часу

Фото
Укрінформ
У Вінниці в холі міської ради відкрилася виставка легендарних поштових марок воєнного часу.

Про це повідомляє Офіс туризму Вінниці, передає Укрінформ.

«У холі міської ради 15 грудня відкрилася виставка зразків філателії воєнного часу від Офісу туризму Вінниці, Укрпошти та Музею української марки ім. Якова Балабана. В експозиції представлені 50 різних марок, конвертів та поштових блоків», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, експозиція складається з трьох частин. Одна із них присвячена власне поштовим маркам воєнного часу. У ній, зокрема, представлені легендарна марка з російським воєнним кораблем, а також марки із зображенням пса Патрона та серія, присвячена ЗСУ тощо. Адже «Укрпошта» з початку війни випустила вже понад 20 марок і блоків, присвячених воєнній тематиці. Ці поштові знаки відображають боротьбу українців за власну свободу на різних етапах війни з агресором, починаючи з героїчної оборони острова Зміїний та затоплення крейсера «Москва». Багато з них народилися завдяки національним голосуванням серед робіт дорослих та юних художників.

Друга частина виставки – це ексклюзивні марки із започаткованої Офісом туризму Вінниці власної філателістської серії, які виходили з жовтня 2022 року. Вони видавалися, аби підкреслити незламність вінничан, а також як знак подяки за підтримку міжнародним партнерам. Наразі поціновувачі філателії побачили уже 10 вінницьких марок, зокрема, з популярним бойовим гусаком-льотчиком та присвятами містам-побратимам Вінниці.

Іще однією складовою виставки є примірники історичних марок із фондів Музею української марки ім. Я. Балабана.

У холі міськради виставка експонуватиметься до 22 грудня, а тоді переміститься до Музею української марки.

Читайте також: Укрпошта вводить в обіг благодійну марку «Подарунки Святого Миколая»

Ця виставка є однією зі складових спільного проєкту Міжнародного благодійного фонду «Музей української марки ім. Якова Балабана» та КП «Офіс туризму Вінниці», який здобув перемогу в конкурсі грантів «Сила в ресурсі», що реалізується Фондом громади «Подільська громада» за фінансової підтримки Global Fund for Community Foundations.

Фото: Офіс туризму Вінниці

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-