Нацвідбір на Євробачення: у Дії стартувало голосування за додаткового фіналіста

Нацвідбір на Євробачення: у Дії стартувало голосування за додаткового фіналіста

Укрінформ
У застосунку “Дія” українці старше 14 років з15 до 21 грудня обирамитуть додаткового фіналіста чи фіналістку національного відбору на Євробачення-2024.

Про це повідомляє офіційний сайт державних послуг онлайн “Дія”.

“Продовжуємо змінювати традиції головного пісенного конкурсу разом із Суспільним. Українці вперше зможуть обрати додаткового — одинадцятого фіналіста Національного відбору на Євробачення-2024 в Дії”, - ідеться у повідомленні.

Переможець змагатиметься за право представити Україну на 68-му пісенному конкурсі Євробачення у Швеції.

У Дії зазначили, що через повномасштабну війну провести повноцінні півфінали Нацвідбору неможливо. Тому більшість композицій учасників лонгліста могли залишитися непоміченими. Рішенням став додатковий етап — глядацький вибір.

Українці зможуть послухати всі пісні, які не потрапили до фіналу Нацвідбору за результатами прослуховування, та за допомогою опитування в Дії визначити, хто стане додатковим фіналістом.

Читайте також: Нацвідбір на Євробачення-2024: оголосили імена 10 фіналістів

Взяти участь в опитуванні можуть усі охочі віком від 14 років. 

Для цього потрібно зайти в застосунок Дія, перейти в розділ Послуги, вибрати Опитування. Віддати свій голос можна за одного з дев’яти виконавців:

  • ANKA ("Палала"),
  • Carpetman ("Endless fight"),
  • KARYOTYPE ("Sadness"),
  • KRYLATA ("Queen"),
  • PARFENIUK ("Серед вітрів"),
  • SHÉPA ("SUPERNOVA"),
  • STASYA ("Rika"),
  • SWOIIA ("Little Angels"),
  • TESLENKO ("Lights go up").

Артист, який набере найбільше голосів, стане фіналістом Нацвідбору та зможе позмагатися за право представляти Україну на Євробаченні-2024 в Мальме. Повний перелік фіналістів оприлюднять до 29 грудня.

Раніше українці обрали в Дії, хто представлятиме Україну на Дитячому Євробаченні-2023. За результатами глядацького голосування й вибору журі переможницею стала Анастасія Димид з піснею "Квітка".

Читайте також: Організатори «Євробачення» відхилили вимоги пропалестинських активістів щодо заборони участі Ізраїлю

Опитування в Дії реалізовується Мінцифрою спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України і Суспільним Мовленням.

Як повідомляв Укрінформ, Фінал Національного відбору на участь у пісенному конкурсі “Євробачення-2024” запланований на 3 лютого. Переможця традиційно визначать за результатами спільного голосування журі та глядачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-