Ярослава Шульц стала лауреатом премії імені Михайла Дерегуса - МКІП

Ярослава Шульц стала лауреатом премії імені Михайла Дерегуса - МКІП

Укрінформ
Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти обрало лауреата премії імені Михайла Дерегуса у 2023 році, яким стала художниця Ярослава Шульц.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

"Ознайомившись з усіма заявками, які цьогоріч були подані на отримання премії, шляхом відкритого голосування, члени Комітету визначили цьогорічного лауреата. Так премію у номінації «Графіка» за визначні твори, що відзначаються високим професіоналізмом виконання, отримала художниця Ярослава Шульц. Члени Комітету з присудження премії високо оцінили подану нею серію творів до книги Сергія Жадана «30 віршів про любов і залізницю»", - йдеться у повідомленні.

Крім того, члени Комітету відзначили ще трьох претендентів, чиї роботи також було високо оцінено, почесними дипломами. Відзнаки цьогоріч отримають: Корнійчук Катерина — графічні серії «Вітер степовий» та «Ріки України»; Пелешко Олександр — цикл графічних робіт «Гортаючи сторінки Кобзаря»; Смольський Юрій — серія робіт «Графіт».

Читайте також: Оголошений конкурс на здобуття премії імені Леся Курбаса

Премія присуджується до дня народження Михайла Гордійовича Дерегуса - 5 грудня. Їі отримують художники за визначні графічні твори (цикл творів), що відзначаються високим професіоналізмом виконання.

Як повідомлялося, в Україні оголосили лауреата премії імені Григорія Кочура, ним став перекладач, публіцист і редактор Петро Таращук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-