В Україні стартували зйомки фільму жахів «Конотопська відьма»

В Україні стартували зйомки фільму жахів «Конотопська відьма»

Фото
Укрінформ
Розпочалися зйомки фільму жахів «Конотопська відьма».

Про це Укрінформу повідомили в компанії FILM.UA, яка здійснює виробництво фільму.

У центрі сюжету – прадавня відьма з Конотопа, яка, закохавшись у звичайного хлопця, зреклася своїх відьомських сил. Та коли з початком повномасштабної війни російські солдати захоплюють місто і жорстоко вбивають її коханого, вона вирішує помститися, повертаючи свої сили, і обрушує страшну кару на вбивць нареченого.

Головну роль у стрічці зіграє Тетяна Малкова («Козаки. Абсолютно брехлива історія»), а роль її коханого Андрія – Тарас Цимбалюк («Спіймати Кайдаша»)

За словами творців, фільм натхненний реальною історією жінки з Конотопа, яка прокльонами зустріла російських окупантів у рідному місті, та образами з українського фольклору.

У перший знімальний день творча команда провела на майданчику ритуал з ляльками-вуду, який назвали «голку в орка».

Для режисера Андрія Колесника фільм стане кінодебютом. Автором ідеї, сценаристом та шоураннером є Ярослав Войцешек («Сторожова Застава», «Захар Беркут», «Мавка. Лісова пісня»). Оператор-постановник фільму Костянтин Пономарьов («Снайпер. Білий Ворон», «Максим Оса: Золото Песиголовця»), продюсер Ірина Костюк (кінотрилогія «Скажене весілля», комедія «Велика прогулянка», анімаційний фільм «Мавка. Лісова пісня»). Розробку ескізів образу відьми здійснила Ольга Навроцька.

У фільмі зіграють також відомі українські актори Олена Хохлаткіна («Дорога додому», «Памфір», «Я працюю на цвинтарі»), Іван Шаран («Памфір», «Шляхетні волоцюги») та інші.

Читайте також: Фільм «Довбуш» за 13 прокатних вікендів зібрав понад ₴67 мільйонів

Виробництво фільму здійснюється коштом FILM.UA та завдяки залученим приватним інвестиціям.

Творці планують, що у широкий прокат «Конотопська відьма» вийде наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-