Болдвіна можуть повторно звинуватити у вбивстві Галини Гатчінс

Болдвіна можуть повторно звинуватити у вбивстві Галини Гатчінс

Укрінформ
Прокуратура штату Нью-Мексико планує повторно звинуватити актора Алека Болдвіна у ненавмисному вбивстві через смертельну стрілянину на знімальному майданчику фільму "Іржа", що сталася у жовтні 2021 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Прокуратура зняла звинувачення проти Болдвіна, лауреата премії «Еммі», у квітні цього року, лише за два тижні до початку судового процесу у справі щодо стрілянини на знімальному майданчику, що призвела до загибелі операторки українського походження Галини Гатчінс.

Як зазначили у прокуратурі, "додаткові факти" заслуговують на те, щоб справу знову передали на розгляд великого журі наступного місяця.

Адвокати Алека Болдвіна розкритикували ці висновки та саме слідство у цій справі.

"Прикро, що жахлива трагедія перетворилася на це помилкове судове переслідування", - йдеться у заяві адвокатів. "Ми відповімо на будь-які звинувачення у суді", - додали захисники актора.

Після зняття звинувачень з Болдвіна прокуратура здійснила криміналістичну перевірку копії зброї та замінила деякі частини зброї, яка була зламана під час тестування працівниками ФБР.

Експерти з балістики та криміналістики в Арізоні та Нью-Мексико дійшли висновку, що з пістолета не можна було зробити постріл без натискання на гачок.

Читайте також: У справі про вбивство операторки Галини Гатчінс висунули нові обвинувачення зброярці

Спеціальні прокурори, які ведуть справу, заявили BBC News у вівторок: "Після тривалого розслідування протягом останніх декількох місяців було виявлено додаткові факти".

Як повідомляв Укрінформ, Галину Гатчінс було вбито з пістолета, зарядженого бойовим набоєм.

На початку жовтня 2022 року стало відомо, що Алек Болдвін досяг мирової угоди з родиною загиблої.

Офіс шерифа округу Санта-Фе оголосив наприкінці жовтня про завершення розслідування. Справу передали місцевій окружній прокурорці Мері Кармак-Олтвіс.

У квітні 2023 з актора Алека Болдвіна зняли кримінальні звинувачення у зв'язку зі смертю операторки українського походження Галини Гатчінс, яку він випадково застрелив у жовтні 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-