На Франкфуртському ярмарку презентують книгу про воєнну розвідку України

На Франкфуртському ярмарку презентують книгу про воєнну розвідку України

Фото
Укрінформ
На Франкфуртському книжковому ярмарку видавництво Yakaboo Publishing представить книгу військовослужбовця Збройних сил України та журналіста Артема Шевченка "Воєнна розвідка України. У небі, на морі, на землі".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони.

"На Франкфуртському книжковому ярмарку видавництво Yakaboo Publishing представить нову книгу, яка днями вийшла з друку. Книга "Воєнна розвідка України. У небі, на морі, на землі" буде розміщена на українському національному стенді Українського інституту книги", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: У Франкфурті-на-Майні відкрився 75-й книжковий ярмарок

Автор особисто презентуватиме її в рамках програми Франкфуртського ярмарку 22 жовтня о 13.00.

Книга є документальним часописом про найбільш успішні бойові спеціальні операції ГУР, проведені в 2022-2023 роках у трьох природних стихіях – у небі, на морі і на землі, під час спротиву російській військовій агресії. В ній ідеться про те, як військові спецпідрозділи тримали оборону державності України у найважчі часи.

Як зазначили в ГУР, перші презентаційні примірники видавництво Yakaboo Publishing створило у вкрай стислі терміни - саме до Франкфуртського ярмарку, щоб мати можливість привернути міжнародну увагу до подій в Україні.

Читайте також: На Франкфуртському книжковому ярмарку буде представлений Український національний стенд

"Команда Yakaboo Publishing працювала чи не цілодобово над створенням цієї книги. Викладалися по максимуму, щоб у рекордно стислі терміни зробити видання якісним та цікавим. Це був щирий порив кожного працівника, всі ми у такий спосіб хотіли висловити свою вдячність захисникам за те, що продовжуємо жити і працювати. Презентація цієї книги на Франкфуртському книжковому ярмарку наголошує на подвигах українських військових у захисті державності. Це меседж світу про те, що Україна пишається своїми героями та вірить у підтримку міжнародного співтовариства", - заявила директорка національної книжкової платформи Yakaboo Олена Безугла.

Від задуму до створення книги минуло не більше двох місяців. Щоб встигнути до Франкфуртського ярмарку, був спеціально надрукований обмежений презентаційний наклад – кілька десятків примірників англійською та українською мовами. Основний тираж, теж двома мовами, вийде вже у лютому.

Передмова до книги написана начальником ГУР генерал-лейтенантом Кирилом Будановим. На початку є присвята всім загиблим захисникам.

Читайте також: Українську культуру презентували на «Тижні публічної дипломатії» в Сеулі

В основу книги покладені 4 документальні фільми про спецоперації ГУР, у яких був задіяний автор.

Вона включає чотири основні розділи:

  • авіапрорив на "Азовсталь". Небо: це розповідь про повітряну операцію постачання вантажів і вивезення поранених захисників оточеного росіянами гарнізону захисників Маріуполя на металургійному заводі "Азовсталь";
  • битва за острів Зміїний. Море: про більш ніж чотиримісячну морську військову операцію повернення контролю над о.Зміїний у Чорному морі;
  • Харківський контрнаступ. Земля: про найбільш успішну наступальну операцію української армії під час війни з Росією, проведену восени 2022 року;
  • збиті льотчики Росії: історія повітряної битви з російською авіацією в українському небі, зізнання вісьмох полонених офіцерів, збитих льотчиків повітряно-космічних сил РФ.

Також книга містить інформацію про історію розвитку воєнної розвідки України та її спецоперації. До видання увійшли ексклюзивні коментарі учасників подій, цікаві факти та фотографії.

Видання містить QR-коди із прямими посиланнями на фільми Шевченка, які лягли в основу книги.

Yakaboo — українська національна книжкова платформа, послугами та продуктами якої користуються понад 3,5 млн клієнтів по всьому світу.

Як повідомляв Укрінформ, Україну на найважливішій у світі книжковій події - Франкфуртському книжковому ярмарку - 18-22 жовтня представлятимуть Український інститут книги, Goethe-Institut в Україні, Мистецький арсенал та Український інститут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-