У Львові відкрився Міжнародний театральний фестиваль «Золотий Лев»

У Львові відкрився Міжнародний театральний фестиваль «Золотий Лев»

Фото
Укрінформ
У Львові відбулося відкриття 34-го Міжнародного театрального фестивалю «Золотий лев», де переважно будуть представлені вистави, прем'єри яких відбулися після початку повномасштабного вторгнення РФ.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На цьогорічному фестивалі ми хочемо представити театри з Києва, Хмельницького, Вінниці, Сум, Кропивницького, Херсона, Луганська, Чернігова, львівські, звичайно, також долучилися, є ще театри з Чехії і Франції та Данії. Загалом у нас відбудеться понад 20 подій. Відкриваємо ми наш 34-й фестиваль традиційним парадом акторів на ходулях. Цього року через війну, не буде масового параду, який так люблять львів’яни та туристи. Але дякуємо ЗСУ, що нам вдається, локально в театрах провести вистави, бо наше гасло – це «Театр – мистецтво нескорених», - розповіла організаторка фестивалю Ксенія Федоришин.

У Львові розпочався Міжнародний театральний фестиваль «Золотий Лев» / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

Сценічні вистави відбуватимуться у львівських театрах «Воскресіння», ім. Леся Курбаса, ім. Марії Заньковецької, Першому театрі. Уперше цього року до фестивалю долучилися театр «ОКО» та Львівський театр ляльок. Програма включає, як вистави, так і додаткові атракції.

Упродовж всього фестивалю в театрі «Воскресіння» діятиме український павільйон Паризького квадрієнале сценографії 2023 «Сад живих речей» від провідних сценографів України.

Фестиваль «Золотий Лев – 2023» відбувається за підтримки Українського культурного фонду, управління культури Львівської міської ради, департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації.

Фестиваль триватиме до 10 жовтня.

Читайте також: У Хмельницькому відбудеться всеукраїнський фестиваль аматорського театру

Як відомо, 33 роки поспіль на початку жовтня у Львові відбувається Міжнародний театральний фестиваль «Золотий лев». Окрім сценічних вистав, тут можна було побачити й вистави вуличних театрів.

З початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну багато театрів перелаштували свою діяльність, але разом з тим продовжили творчий пошук. Тому цьогорічний «Золотий Лев» стане майданчиком для показу переважно вистав, прем'єри яких відбулися після 24 лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-