У Києві стартує новий мистецький фестиваль БойчукFest

У Києві стартує новий мистецький фестиваль БойчукFest

Укрінформ
У Києві 12-13 вересня відбудеться новий фестиваль БойчукFest, на якому буде представлене сучасне українське мистецтво.

Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

"Поєднуючи сучасне українське мистецтво, різноманітні майстер-класи від найкращих фахівців, лекторії з українського мистецтва, кінопокази, театральну та поетичну сцени, фестиваль стане важливим містком між сучасністю та традиційною українською культурою", – зазначили у МКІП.

Метою заходу є популяризація постаті видатного українського художника-монументаліста Михайла Бойчука та його унікальної мистецької школи, основою якої є українське народне мистецтво і традиційні художні ремесла.

Учасниками фестивалю стануть українські митці, які вчаться та викладають в Академії імені М. Бойчука, майстри декоративного мистецтва, поети, театральні діячі, мистецтвознавці та представники інших галузей культури.

У програмі заходу, зокрема, виставки творчих робіт викладачів і випускників Академії, ярмарок художніх ремесел, майстер-класи з гончарства, вітражного та мозаїчного мистецтва, текстилю тощо.

Також заплановані лекції з українського мистецтва, кінопокази, поетична сцена, презентації каталогів творчих робіт викладачів і студентів Академії.

Читайте також: В Умані пройде перший міжнародний мультижанровий фестиваль мистецтв «Свобода вибору»

Крім того, відбудеться показ вистави про життя і творчість Бойчука "Плід самого себе", створеної у творчій колаборації з кафедрою режисури та акторської майстерності Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв.

12 вересня у відкритті фестивалю візьме участь виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Захід відбудеться на території Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені М.Бойчука за адресою: Київ, вулиця М. Бойчука, 32. Початок о 10:00.

Читайте також: У Миколаєві стартує фестиваль актуального мистецтва Mykolaiv ART Week

Як відомо, Михайло Бойчук – художник світового рівня, основоположник українського монументального мистецтва, заснованого на національних традиціях, лідер групи "бойчукістів". Належить до групи митців "Розстріляного відродження".

Бойчук відновлював фрески Софійського собору в Києві та Успенського в Чернігові, створював нові фрескові ансамблі. Разом з учнями розписав у Києві Луцькі казарми. Також працював над художнім оформленням вистав Леся Курбаса.

Більшість робіт Бойчука були знищені після розстрілу його радянською владою, спаленіо навіть ескізи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-