Помер російський актор Ігор Ясулович

Помер російський актор Ігор Ясулович

Укрінформ
Відомий російський театральний та кіноактор Ігор Ясулович помер у віці 81 років.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється в Телеграм-каналі Російського інституту театрального мистецтва.

«З великою гіркістю повідомляємо, що сьогодні не стало нашого видатного майстра, народного артиста Росії Ігоря Миколайовича Ясуловича», - йдеться у повідомленні.

Ігор Ясулович народився 24 вересня 1941 року в Куйбишевській області РРФСР. У кіно дебютував 1961 року у фільмі «Дев'ять днів одного року». Загалом у доробку актора понад 320 ролей. Він був характерним артистом з різким акторським малюнком. Найбільше запам’ятався глядачам ролями у комедійних картинах: «Діамантова рука», «12 стільців», «Той самий Мюнхгаузен».

Актор знімався й у фільмах українського виробництва: «Хто повернеться — долюбить» (1966), «Назад дороги немає» (1970), обидва - Кіностудія ім. Довженка; «По вулицях комод водили» (1979), Одеська кіностудія.

Читайте також: Помер актор із «Гри престолів»

Також Ясулович був відомий своєю громадською діяльністю та чіткою опозиційною до чинної кремлівської влади позицією. Виступав на підтримку російських політв’язнів.

2014 року разом з іншими діячами культури Ясулович підписав звернення під назвою «Проти війни, проти самоізоляції Росії, проти реставрації тоталітаризму». Він підтримував утримуваного Росією українського кінорежисера Олега Сенцова. Був учасником програм Радіо Свобода.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-