Ахтем Сеітаблаєв зніматиме художній фільм про видатних чернівчан

Ахтем Сеітаблаєв зніматиме художній фільм про видатних чернівчан

Ексклюзив
Укрінформ
Відомий український режисер Ахтем Сеітаблаєв планує зняти художній фільм про Чернівці, що складатиметься з кількох новел про визначних мешканців цього міста.

Про це режисер розповів в інтерв'ю Укрінформу.

Зокрема, під час кінофестивалю "Миколайчук OPEN", який пройшов у Чернівцях із 15 по 20 червня, Ахтем Сеітаблаєв презентував проєкт свого нового фільму.

"Проєкт моєї майбутньої стрічки буде саме про Чернівці. У цьому фільмі місто буде головним героєм. Тобто уявімо собі, що місто розповідає саме про себе, про людей, які народилися або надихнулися ним і стали особистостями, які відомі не тільки в Україні, а й по всьому світі. З одного боку, це буде промоція міста Чернівці, а з іншого, і в першу чергу – напевно, це будуть дуже цікаві історії як відомих постатей, так і, скажімо, видатних, але не відомих на широкий загал особистостей, розказані через події їхніх життів", - сказав Сеітаблаєв.

Читайте також: Документальні фільми про ТрО хочуть показувати на міжнародних кінофестивалях - Сеітаблаєв

За його словами, майбутній художній фільм складатиметься із кількох новел, які будуть об’єднані темою міста і головним героєм стрічки буде саме місто.

Зйомки нового проєкту можуть розпочатися у Чернівцях вже цієї осені або навесні наступного року.

Як повідомляв Укрінформ, український фільм режисера Ахтема Сеітаблаєва "Мирний-21" отримав запрошення на покази у 15 країнах світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-