У ДСНС фіксують зниження темпів підйому води після підриву Каховської ГЕС

У ДСНС фіксують зниження темпів підйому води після підриву Каховської ГЕС

Фото
Укрінформ
Темпи підйому рівнів води в регіонах, затоплених після підриву росіянами Каховської ГЕС, сьогодні знизилися, проте підвищення все ще фіксуються

Про це повідомив заступник голови ДСНС Володимир Демчук, передає Укрінформ.

За його словами, наразі фіксується підвищення рівнів води від 1 до 6 см. З початку прориву греблі вода піднялася в районі Херсона на 5,5 метрів. Найскладніша ситуація у Корабельному районі міста, де на даний час підтоплено понад 1800 будинків. Загалом підтоплено 20 населених пунктів на правому березі Дніпра.

«Першочерговим завданням нині є евакуація громадян з підтоплених територій. На місці події координують роботу з евакуації та порятунку Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко та Голова ДСНС України Сергій Крук. Спільними зусиллями вдалося евакуювати понад 1900 громадян, у тому числі 103 дитини», - розповів Демчук.

Читайте також: У ДСНС прогнозують сповільнення підвищення рівнів води на Дніпрі нижче Каховської ГЕС

Він додав, що підрозділами ДСНС врятовано понад 300 осіб.

«Для евакуації підготовлена необхідна кількість транспортних засобів, визначені шляхи та райони, куди евакуйовують людей», - підсумував заступник голови ДСНС.

Своєю чергою Сергій Крук повідомив: «Рятувальники разом з усіма силами, які задіяні до ліквідації підтоплень, працюють у посиленому режимі. Нарощуємо сили та направили на Херсонщину додатково плавзасоби з різних регіонів України».

Голова ДСНС наголосив, що війна не знищила нашу людяність. «З початку робіт надійшло понад 620 звернень від громадян про допомогу. Відпрацьовуємо та рятуємо кожного», - додав він.

Читайте також: Як врятуватися, коли вода затоплює вулиці - поради ДСНС

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. На правобережжі Херсонської області в зоні лиха опинилися близько 16 тисяч людей. Із небезпечних місць розпочалася евакуація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-