У нацпарку «Великий Луг» можуть обміліти водно-болотні угіддя

У нацпарку «Великий Луг» можуть обміліти водно-болотні угіддя

Фото
Укрінформ
Через зниження рівня води водно-болотні угіддя національного природного парку “Великий Луг”, розташованого у Запорізькій області, можуть обміліти.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України в Телеграмі, передає Укрінформ.

«В окупованому нацпарку “Великий Луг” через зниження рівня води є ризик обміління водно-болотного угіддя “Архіпелаг Великі й Малі Кучугури”, - йдеться в повідомленні.

В Міндовкілля наголошують, що через зміни в екосистемі під загрозою опиняться 54 види риб, 156 видів птахів, які мешкають на островах архіпелагу.

Станом на 7 червня, зафіксовано обміління на 1,7 метра, вода відійшла на 17 метрів від берега. Критичний показник – 8 метрів.

Читайте також: У Міндовкіллі назвали руйнування Каховської ГЕС найбільшим екоцидом з початку війни

Крім того, архіпелаг “Заплава Сім Маяків” на території парку “Великий Луг” обміліє орієнтовно на 50% при зниженні рівня води на 9 метрів (повне обміління буде при зниженні рівня води на 14 метрів). Зникне 47 видів риб, є ризики для 137 видів риб.

Як повідомлялося, внаслідок підриву російськими військами дамби Каховської ГЕС затопило території національного природного парку "Нижньодніпровський". Станом на 7 червня, рівень води біля островів піднявся на 3 метри. Відповідні показники фіксуються на площі понад 77 тис. га.

Фото: Міндовкілля

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-