Для порятунку людей на Херсонщині потрібні дрони, човни і помпи – ОВА

Для порятунку людей на Херсонщині потрібні дрони, човни і помпи – ОВА

Укрінформ
На Херсонщині для порятунку громад та людей, що потерпають від затоплення, потрібні дрони, човни, техніка для перекачування стічних вод, потрібна питна вода та пальне; щодо збору коштів, то влада просить бути обачними, щоб не натрапити на шахраїв.

Про це повідомив у відеозверненні начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін, передає Укрінформ.

«Для порятунку людей, їх домівок маємо гостру необхідність у наступному: найголовніше – це питна вода. Для евакуації на суші та воді: автобуси (20-30 місць), моторні та надувні човни, катери, малі судна, акваланги, гідрокостюми, все, що підтримує на воді потерпілих – рятувальні жилети, рятувальні круги, нагрудники та інше», - каже Прокудін.

Є потреба у пальному - дизелі та бензині. Бригадам рятувальників та комунальників потрібна техніка, зокрема екскаватор, навантажувач на колісному ходу, фронтальний навантажувач, самоскид вантажопідйомністю 20 тонн, автокран на 16 тонн, техніка для перекачування стічних вод.

Читайте також: На Херсонщині моніторять стан питної води, на Запоріжжі та Дніпропетровщині - рівень радіації

За словами очільника Херсонської ОВА, для обстеження затоплених територій та пошуку людей також потрібні дрони.

«Це та реальна допомога, якої потребує область у подоланні масштабної катастрофи», - підкреслив він.

Прокудін відзначив, що для подолання наслідків катастрофи створений гуманітарний штаб, з усіх питань з надання допомоги треба звертатися до координатора за номером 066 154 32 67.

Він зазначив, що в соцмережах ширяться заклики до збору коштів.

«Дорогі небайдужі українці, не хочу, щоб ви стали жертвами шахраїв, які зазвичай наживаються на людському горі. Єдиний благодійний фонд, з яким співпрацює Херсонська ОВА і який абсолютно прозоро і публічно надає допомогу – це Фонд громади міста Херсон «Захист», - каже Прокудін.

Читайте також: Клименко: Шукаємо шляхи, аби евакуювати людей з лівого берега Херсонщини

За його словами, Фонд громади міста Херсон «Захист» у межах програми «Рятуємо разом! Херсон» має спеціальні рахунки, на які можна перерахувати кошти для допомоги постраждалим від затоплення громадам.

Він також подякував за підтримку міжнародним партнерам, які надають допомогу херсонцям.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні волонтери просять для людей заспокійливі, а для тварин – корм.

Уночі 6 червня російські війська підірвали Каховську ГЕС. Затоплено частину Херсона і ще 80 населених пунктів. На правобережжі області організована евакуація людей з небезпечних місць. 

Фото: Олександр Кубраков, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-