Панельна дискусія присвячена Дню Журналіста в Україні

Панельна дискусія присвячена Дню Журналіста в Україні

Укрінформ
6 червня, 14:00 - панельна дискусія присвячена Дню Журналіста в Україні.

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Учаснкики:  Тарас Шевченко - заступник Міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції;  Світлана Остапа - заступник шеф-редактора «Детектор-медіа», голова наглядової ради Суспільного мовника; Олексій Мустафін - український журналіст та телевізійний менеджер;  Діана Дуцик - засновниця й виконавча директорка ГО «Український інститут медіа та комунікації»; Марина Сингаївська - заступниця генерального директора Укрінформу.

Теми для обговорення:

  • Медійний ринок – динаміка, розвиток перспективи.
  • Стандарти журналістики і журналіста – що змінилось?
  •  Марафон – що далі?
  •  Якість телевізійного контенту.

Чому це цікаво?

Щорічно, з 1994 року, 6 червня в Україні відзначають професійне свято працівників засобів масової інформації в Україні.

За даними Інституту масової інформації, станом на 31 травня 2023 року, з 24 лютого 2022 року загинув 61 журналіст як учасники бойових дій або внаслідок російських обстрілів чи катувань.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/, українською та англійською мовами.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

За рік повномасштабного вторгнення Україна піднялася на 27 позицій в рейтингу свободи преси - МКІП

Україна за рік повномасштабного вторгнення перемістилася зі 106-го на 79-те місце в індексі свободи преси, який вираховує міжнародна неурядова організація "Репортери без кордонів".

Як передає кореспондент Укрінформу, на цьому наголосив заступник міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко під час панельної дискусії, присвяченої Дню журналіста в Україні, що відбулася в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

"Однією із важливих позитивних новин минулого року є суттєве зростання України в індексі свободи преси, який вираховують "Репортери без кордонів". Україна за рік стрибнула на 27 позицій вгору й перемістилася на 79-те місце зі 106-го. Це при тому, що Україна була в цей же рік була країною, де, на жаль, загинуло найбільше журналістів, на другому місці Мексика", - сказав він.

За словами Шевченка, "Репортери" також зауважили, що відбулося суттєве зниження впливу олігархів на засоби масової інформації в Україні. Заступник міністра нагадав, що цей пункт був також однією з позиції Євросоюзу в контексті імплементації Україною директиви про аудіовізуальні медіапослуги.

Водночас він підкреслив, що за рік зросла роль суспільного мовника не лише на телебаченні та радіо, а й у діджитал. За його словами, серед українців зросла частка тих, хто споживає контент Телеграм-каналів.

"Найбільші Телеграм-канали мають понад 2,7 млн користувачів", - підкреслив він.

Характеризуючи медіаринок, урядовець зазначив, що з моменту повномасштабного вторгнення економіка у цій галузі сильно страждала й кількість рекламних коштів на ринку суттєво зменшилася. Він додав, що зараз цифри дещо покращилися, але порівняти ці рекламні бюджети з довоєнним часом неможливо.

Як повідомляв Укрінформ, «Репортери без кордонів» зафіксували понад 50 випадків, коли артилерійський вогонь направлявся на журналістів, і переважно робилося це навмисно.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-