Євробачення-2023: почалося фінальне голосування

Євробачення-2023: почалося фінальне голосування

Укрінформ
У британському Ліверпулі закінчилися виступи учасників фіналу Євробачення-2023 та відкрито голосування за переможця пісенного конкурсу.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Фаворитами пісенного конкурсу, зокрема за попереднім прогнозом, є Швеція, Фінляндія та Україна, з шансами на перемогу 50%, 23% та 7% відповідно.

Переможця буде визначено за результатами голосування професійного журі з 37 країн-учасниць конкурсу та глядачів. Їхні бали підсумовуються і мають однакову вагу - 50 на 50.

За підсумками голосування до складу національного журі, яке вперше обирали українці в мобільному застосунку “Дія”, увійшли співак, учасник гурту ТНМК Олександр Фоззі Сидоренко (голова журі), співачка, композиторка й авторка пісень Світлана Тарабарова, заслужена артистка України Тоня Матвієнко, фронтмен і засновник гурту «СКАЙ» Олег Собчук, композитор і піаніст Євген Хмара.

Читайте також: Україна оголосила склад національного журі на Євробаченні-2023

Як повідомляв Укрінформ, в Ліверпулі відбувся великий фінал пісенного конкурсу Євробачення. У фіналі виступили 26 країні. Україну, яка виступала 19-ю, представляв гурт TVORCHI з піснею Heart Of Steel (Серце зі сталі), яка автоматично потрапила до вирішальної частини конкурсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-