У Житомирі відкрили виставку картин відомого художника-іконописця

У Житомирі відкрили виставку картин відомого художника-іконописця

Фото
Укрінформ
У Житомирі в Домі української культури відкрилася виставка картин відомого художника-іконописця Юрія Нікітіна “Молитва за захист”.

Про це повідомляє у Фейсбуці Житомирська міська рада, передає Укрінформ.

“В Домі української культури представлено близько 30-ти робіт - творів станкового живопису та іконопису. З-поміж них - "Мелузіна", "Упир", "Пливе човен", "Вовкулака", "Голова Іоана Хрестителя", "Козак Херувім", "Aрхістратиг Михайло", "Пелікан", "Воскресіння", "Серце Ісусове", "Острозька Покрова", Багряниця" та ін.”, - йдеться у повідомленні.

У Житомирі відкрилася виставка картин відомого художника-іконописця / Фото: Житомирська Міська Рада

Зазначається, що митець майже 40 років створює картини, співпрацюючи з християнськими конфесіями. Він має унікальну здатність відтворити епоху. 

На запитання, як далеко можна заходити, експериментуючи з образом Бога, живописець відповів: "Свобідно, але без нахабства". 

Читайте також: У столиці Болгарії відкрили українську виставку «Ікони на ящиках з-під набоїв»

У 2017 році Нікітін створив картину для захисту наших військових - Ікону Покрови Богородиці. Цю ікону освятили у Михайлівському Золотоверхому соборі, після чого вона перебувала у зоні бойових дій. 

У міськраді зазначили, що сам Юрій Нікітін вважає надзвичайно цінним свій живопис на релігійну тематику у власному творчому доробку, називаючи ікони "результатом творення нової іконографії", а також своїм "внеском у майбутню Перемогу!". 

Як повідомляв Укрінформ, у березні у Житомирському обласному літературному музеї проходила виставка «Живі «розстріляні», на якій були представлені фото авторів “Розстріляного відродження”, які створив письменник Мартин Якуб за допомогою штучного інтелекту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-