У США поновлюють зйомки фільму «Іржа» з Алеком Болдвіном

У США поновлюють зйомки фільму «Іржа» з Алеком Болдвіном

Укрінформ
У США поновлюють зйомки скандального фільму "Іржа" з актором Алеком Болдвіном. У 2021 році цей актор вистрілив із реквізитної зброї, внаслідок чого загинула українська операторка Галина Гатчінс.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

У вівторок представник компанії Rust Movie Productions повідомив CNN, що зйомки фільму «Іржа» поновляться вже у четвер у штаті Монтана.

Виробництво фільму з Алеком Болдвіном у головній ролі було призупинено у 2021 році, коли операторка Галина Гатчінс була смертельно поранена під час репетиції зі зброї, яку тримав у руках Болдвін. Режисер фільму Джоел Соуза також отримав поранення.

Меттью Гатчінс, вдівець Галини Гатчінс, та Болдвін оголосили, що досягли мирової угоди, деталі якої не розголошуються.

Читайте також: Троє членів знімальної групи фільму «Раст» подали до суду на Болдвіна та продюсерів

Зазначається. що зйомки фільму буде завершено у межах цієї угоди, а Меттью Гатчінс буде виконавчим продюсером кінокартини.

Як повідомляв Укрінформ, інцидент стався у жовтні 2021 року, коли Болдвін вправлявся у діставанні пістолета. Пізніше продюсери фільму були оштрафовані та різко розкритиковані владою за недотримання правил безпеки.

Згідно із заявою Департаменту довкілля Нью-Мексико, творці стрічки " Іржа" (Rust) продемонстрували "явну байдужість до ймовірних небезпек, пов'язаних із використанням вогнепальної зброї на знімальному майданчику". Агентство наклало на Rust Movie Productions максимальний штраф у розмірі 136 793 долари. Пізніше продюсери фільму оскаржили офіційний звіт, заявивши, що компанія "виконала всі відповідні протоколи безпеки". Поліція також оприлюднила кадри зі знімального майданчика, включно з наслідками смертельної стрілянини.

Читайте також: Загибель Гатчінс: помічник режисера «Іржі» визнав провину і отримав покарання

На початку жовтня 2022 року стало відомо, що Алек Болдвін досяг мирової угоди з родиною української операторки Галини Гатчінс.

Офіс шерифа округу Санта-Фе оголосив наприкінці жовтня про завершення розслідування. Справу передали місцевій окружній прокурорці Мері Кармак-Олтвіс.

На початку лютого Алеку Болдвіну було офіційно висунуто звинувачення у ненавмисному вбивстві після загибелі на зйомках фільму «Раст» (Rust) операторки українського походження Галини Гатчінс.

Болдвіну та Гутьєррес-Рід висунуто по два пункти звинувачення в ненавмисному вбивстві, щоб присяжні могли вирішити, який конкретний пункт може бути більш доцільним, сказала окружний прокурор Мері Кармак-Олтвіс. У будь-якому випадку обвинувальний вирок карається тюремним ув'язненням на строк до 18 місяців та штрафом до $5 000 доларів, заявили прокурори. Однак той факт, що у справі фігурує вогнепальна зброя, може збільшити термін ув'язнення до п'яти років.

Фото: Santa Fe New Mexican

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-