У Відні пройде виставка творів Івана Марчука

У Відні пройде виставка творів Івана Марчука

Афіша
Укрінформ
У столиці Австрії 12-14 травня пройде виставка творів про Україну та нескорений дух її народу одного з найвідоміших українських художників сучасності Івана Марчука.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Фейсбук-сторінку митця.

"Австрія підтримала Україну у трагічний для нашої країни час, прихистила десятки тисяч матерів з дітьми, старих, постраждалих від війни з Ірпеня і Бучі, Херсонщини й Запоріжжя, тих територій, де руйнація й біда... Виставка моїх творів 12-14 травня 2023, що відбудеться завдяки добрим друзям у Європі, під патронатом Офісу Президента України, за сприяння Посольства України в Австрії – моя дяка жителям прекрасного міста та його гостям!", - написав художник.

Марчук висловив сподівання, що прекрасна українська земля та нескорений дух українського народу надихне й окрилить відвідувачів.

На виставці, яка відбуватиметься в історичній будівлі Aula der Wissenschaften, буде представлено ретроспективу з близько 150 творів автора.

Читайте також: У Франківську художник Богдан Макаренко відкрив благодійну виставку, щоб допомогти ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, раніше картину відомого українського художника Івана Марчука "Сад спокуси" під час благодійного аукціону "Art can help" було продано за рекордну суму - 120 тис. доларів. Досі полотна живих українських митців ще ніколи не продавалися на вітчизняних аукціонах за такі суми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-