Ткаченко: Незабаром всі українські театри будуть відбудовані

Ткаченко: Незабаром всі українські театри будуть відбудовані

Укрінформ
У Міжнародний день театру очільник МКІП Олександр Ткаченко зустрівся з керівниками мистецьких закладів подякував їм за роботу під час війни.

Про це міністр повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Дякую, що продовжуєте тримати культурний фронт. Незабаром ми відбудуємо всі зруйновані театри та замість гуманітарних і волонтерських штабів зали театру знову будуть переповнені глядачами, що чекатимуть початку вистави», - написав він.

Ткаченко зауважив, що під час зустрічі з керівниками театрів він також зачитав вітання Президента Володимира Зеленського.

«Вдячний усім, хто нині творить мистецтво нескорених, за кожен виступ у бомбосховищі, військовій частині чи шпиталі. Особлива повага театральним діячам, які взяли до рук зброю і мужньо боронять рідну землю в лавах Збройних сил України, а також тим, хто відмовився співпрацювати з окупантом навіть попри загрозу життю. Наш невимовний біль – драматичний театр у Маріуполі. Прицільне знищення переповненої жінками та дітьми театральної будівлі увійде в історію як один із найжахливіших злочинів проти людяності, скоєних росіянами» - йшлося у зверненні Президента.

Читайте також: Українська режисерка поставила виставу «Погані дороги» у Литві

Як повідомляв Укрінформ, за рік війни українські театри дали понад 50 прем'єр та здійснили сотні виступів в Україні та за кордоном.

Фото: molbuk.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-