На Прикарпатті поновили театралізоване дійство Страстей Христових, гроші підуть на ЗСУ

На Прикарпатті поновили театралізоване дійство Страстей Христових, гроші підуть на ЗСУ

Фото
Укрінформ
На Прикарпатті молодіжна християнська спільнота «Дар» проводить молитовно-театральне дійство Страстей Христових. Після Великодня усі пожертви передадуть для військових.

Про це повідомляє Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ, передає Укрінформ.

На Прикарпатті поновили театралізоване дійство Страстей Христових/Фото: ugccif.org.ua

«У Хрестопоклонну неділю, 19 березня, вулицями Хотіня пройшло молитовно-театральне дійство Страстей Христових за участю молодіжної християнської спільноти «Дар». Це особливий різновид наочної молитви та проходження Хресної дороги, що надає можливість побачити та співпереживати аж до сліз. У наступні тижні Великого посту Хресні дороги плануються також на інших парафіях. Зібрані пожертви опісля Великодня спільнота «Дар» передасть для потреб українських Захисників», - повідомляє Архієпархія УГКЦ.

За їхньою інформацією, театралізоване дійство парафіяльна молодь храму св. Миколая, що у Калуші, проводить у час Великоднього посту упродовж 10 років. В останні роки виступи були призупинені через пандемію та початок війни. Відновлення театралізованої Хресної дороги нікого не залишило байдужими.

Читайте також: Актори маріупольського театру зіграли благодійну виставу у Києві, гроші підуть на ЗСУ

«Дійство зібрало не тільки місцевих жителів, а й вірян із сусідніх парафій із Калуша, Підгірок, Загір’я, Височанки, Підмихайля та інших. Старші плакали, молодь вдумливо вдивлялася, а діти, емоційно перебігаючи стаціями, уже на майбутні роки обирали, ким вони хочуть бути у постановці, коли виростуть», - додають у Архієпархії УГКЦ.

Тут запевняють, що вдало підібрані ролі, реалістично пройдені стації та музичний супровід перенесли релігійну громаду на імпровізовану Голгофу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-