Участь у Берлінале засвідчує якість українського кінематографа - Ноябрьова

Участь у Берлінале засвідчує якість українського кінематографа - Ноябрьова

Ексклюзив
Укрінформ
Прем’єра фільму «Ти мене любиш?» на Міжнародному кінофестивалі у Берліні демонструє, що Україна – повноцінна частина міжнародної кіноспілки. 

На цьому наголосила режисерка фільму Тоня Ноябрьова в коментарі кореспондентові Укрінформу. 

«Я очікую, що  наша кінематографія звучатиме на весь світ. Що на нас звертатимуть увагу не лише на полі бою, а й у культурній сфері. Звичайно, я плекаю надію, що фестиваль допоможе привернути увагу до фільму, і його покажуть по всьому світу – як абсолютно українське кіно українською мовою про Україну на початку її шляху до незалежності», - зазначила Ноябрьова. 

Режисерка підкреслила, що участь у "Берлінале", під час якого відбувається світова прем’єра,  свідчить про якість відібраних фільмів. Відтак, за її словами, це можливість довести, що українські кінематографісти  знаходяться на європейському рівні і є частиною міжнародної кіноспілки. 

«На такі кінофестивалі як Берлінале фільми просто так не відбирають, а погані тим паче. Цей фестиваль - вже знак якості.  Мені надзвичайно приємно, що нашу картину відібрали. Це означає, що наша робота не даремна, за неї не соромно перед всім світом», - сказала Ноябрьова. 

Читайте також: На Берлінале покажуть документальний фільм Шона Пенна про вторгнення рф в Україну

Також режисерка  зазначила, що готовий фільм вона уперше побачить під час прийдешньої прем’єрі в Берліні.  Водночас зауважила, що участь у попередніх кінофестивалях, зокрема в Каннах, Стокгольмі та Сан-Себастьяні у секції Work in progress, допомогла  закінчити фільм, зважаючи, що в Україні наразі немає коштів на кіновиробництво. 

«Ми вдячні партнерам, які відгукнулися та допомогли це зробити. Ми їх не підвели: зараз ми на одному з найважливіших, найпотужніших та найпрестижніших кінофестивалів світу», - наголосила вона. 

Як повідомлялося, ігровий повнометражний фільм «Ти мене любиш?» режисерки Тоні Ноябрьової представить Україну у програмі «Panorama» на 73-му Берлінале, що відбудеться з 16 по 26 лютого 2023 року. 

Читайте також: Документальний фільм «Ми не згаснемо» буде представлений на Берлінале

Стрічка розповідає історію дорослішання, яка розгортається напередодні падіння СРСР: 17-річна Кіра стає свідком розлучення батьків, розпаду однієї країни та народження іншої. Головні ролі виконали Карина Химчук, Наталія Лазебникова, Олександр Жила та Максим Михайличенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-