Український кінорежисер Віллен Новак святкує 85-річний ювілей

Український кінорежисер Віллен Новак святкує 85-річний ювілей

Укрінформ
Сьогодні, 3 січня, святкує 85-й ювілей український кінорежисер, актор, Народний артист України, член-кореспондент Національної академії мистецтв України Віллен Новак.

Привітання митцеві опублікувало у Фейсбуці Державне агентство з питань кіно, передає Укрінформ.

«Бажаємо режисерові не втрачати ентузіазму й надалі надихатися життєствердними сюжетами та знімати про це нові фільми, щоб дарувати публіці віру в добро, справедливість та вічні людські цінності!» , - йдеться у дописі.

Зазначається, що однією з останніх робіт Новака стала епічна сага «Чому я живий» (2021 р.) про події напередодні та під час нацистської окупації України.

Читайте також: Романтична комедія «Сусідка» виходить в український прокат

Фільм здобув міжнародні відзнаки, серед яких нагороди британського Europe Film Festival U.K, американського International Filmmaker Festival of New York, Anatolian Film Awards у Туреччині, Silk Road Film Awards Cannes у Франції, High Tatras Film & Video Festival у Словаччині.

Як повідомлялося, Новак у 1956 закінчив Київський кінотехнікум, а в 1970-х - Київський інститут театрального мистецтва ім. Карпенка-Карого. Режисер зняв більше 10 фільмів, зокрема, «Особисте життя офіційних людей», «Стріляй, негайно!», «Чому я живий». Нагороджений орденом «За заслуги».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-