З початку війни 43 українських дизайнери показали свої колекції на тижнях моди у Європі та США

З початку війни 43 українських дизайнери показали свої колекції на тижнях моди у Європі та США

Укрінформ
За час повномасштабного російського вторгнення 43 українських дизайнери показали свої колекції на тижнях моди у 9 країнах.

Про це повідомили представники української фешн-сфери під час VІ щорічного міжнародного форуму "Креативна Україна: Сила стійкості", передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Міністерства культури та інформаційної політики.

"Коли ми зрозуміли, що наш сезон моди не відбудеться, то звернулись до тижнів моди у світі із закликом підтримати українських дизайнерів і запросити їх показати свої колекції на спеціальних умовах", - сказала співзасновниця та СЕО Ukrainian Fashion Week Ірина Данилевська.

За її словами, мода зараз виступає не тільки за різноманітність, інклюзивність, стійкість і свободу, а й демонструє солідарність.

Зазначалося, що за час повномасштабного вторгнення 43 українські фешн-бренди показали свої колекції на тижнях моди в 9 країнах.

Читайте також: У Софії Київській презентували колекцію етноодягу

Водночас наголошувалося на важливості командної роботи та збереженні колективних зв’язків з українськими та іноземними партнерами.

"Нам вдалося зберегти команду. Всі, хто з нами працював на аутсорсі, також залишились з нами. Важливо підтримувати одне одного", – зазначила засновниця та креативний директор бренду the COAT Катя Сільченко.

Водночас, на думку члена Експертного комітету Української ради моди Івана Фролова, важливо залишатись в Україні та бути саме українським брендом.

Міжнародний форум "Креативна Україна" є найбільшою у Східній Європі платформою для обговорення напрямків державної політики у сфері культури та креативних індустрій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-