Держмистецтв оголосило конкурс на премію імені Ревуцького для молодих композиторів

Держмистецтв оголосило конкурс на премію імені Ревуцького для молодих композиторів

Укрінформ
Державне агентство з питань мистецтв та мистецької освіти оголосило конкурс на здобуття премії імені Л.М. Ревуцького у 2023 році.

Про це повідомляє пресслужба відомства, передає Укрінформ.

Премія імені Л.М.Ревуцького у розмірі 20 тис. грн присуджується щороку за досягнення молодих композиторів і виконавців у сфері професійного композиторського та виконавського мистецтв.

На здобуття премії за напрямом "композиторська творчість" висуваються завершені музичні твори у жанрі академічного музичного мистецтва (оперний, балетний, кантатно-ораторіальний, симфонічний, вокально-хоровий, камерно-інструментальний тощо), за напрямом "концертно-виконавське мистецтво" - концертні програми у сфері академічної музики. Твори мають бути створені (виконані) професійними виконавцями протягом останніх трьох років, але не пізніше ніж за місяць до їх висування на здобуття премії.

Читайте також: Український «Щедрик» прозвучить в концертній залі Карнегі-Холл

Водночас на її здобуття не висуваються музичні твори/концертні програми, які були вже відзначені преміями та державними нагородами. За кожним напрямом одна особа може бути відзначена лише один раз.

Премія присуджується особам, яким не виповнилося 35 років, і не присуджується посмертно.

Пропозиції щодо конкурсантів можуть вносити творчі спілки, ВНЗ у галузі культури і мистецтва, театрально-видовищні заклади, мистецькі колективи. Заявки приймаються до 30 грудня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-