Зеленський: Філософія Сковороди актуальна і на сьогодні

Зеленський: Філософія Сковороди актуальна і на сьогодні

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що філософія Григорія Сковороди - бути вільним, гідним, задоволеним своєю працею та жити в гармонії зі світом, поза модою чи течіями – актуальна і сьогодні.

Про це йдеться у вітанні Президента з нагоди 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди, оприлюдненого на сайті глави держави, передає Укрінформ.

“Сьогодні нас об'єднав видатний український мислитель, літератор, музикант, педагог Григорій Сковорода, 300-річчя від дня народження якого відзначає Україна і світ”, - ідеться у вітанні Президента.

Глава держави подякував організаторам та учасникам усіх ювілейних заходів в Україні, що відбуваються навіть попри складну воєнну ситуацію.

“Вони слугують благородній меті – вшануванню непересічної людини, яка на багато років випередила свій час. Його філософія – бути вільним, бути гідним, бути наповненим любов'ю та щастям, бути задоволеним своєю працею, жити в гармонії зі світом, поза модою чи течіями – і на сьогодні актуальна”, - підкреслив Зеленський.

Президент зауважив, що російські загарбники у ювілейний рік намагалися знищити світ Сковороди, зруйнувавши меморіальний музей філософа у селі Сковородинівка Харківської області.

“Але статуя Григорія Савича вистояла, символізуючи незнищенність його ідей, і нагадала нам заклик мислителя: «Облиш забобони, обмий совість, а потім одежу, залиш усі свої хиби і підіймайся!». Ці слова – слова підтримки українського народу у боротьбі за свободу, гідність та незалежність. «…І підіймайся!» – дороговказ, що надихає, об'єднує українців і всіх вільних людей. Нехай кожного з нас збагачує духовний світ великого українця”, - підкреслив Зеленський.

Він закликав триматися, читати, осмислювати велетня духу - Григорія Сковороди, бо “нам це потрібно для творення модерної України”.

Читайте також: Григорій Сковорода. 3 грудня - 300 років від дня народження Вільної Людини

Як повідомлялося, попри повномасштабну російську агресію, яка триває з 24 лютого, цими днями Україна відзначає 300-річний ювілей від дня народження великого Українця, видатного філософа Григорія Сковороди.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-