Видавництво Старого Лева перевидасть «Татусеву книгу» Володимира Вакуленка

Видавництво Старого Лева перевидасть «Татусеву книгу» Володимира Вакуленка

Укрінформ
Видавництво Старого Лева перевидасть книгу вбитого росіянами харківського поета Володимира Вакуленка «Татусева книга».

Як передає Укрінформ, про це видавництво повідомило у Фейсбуці.

«До останнього моменту я трималася за нитку надії, що Володя живий. Ми давно хотіли перевидати його «Татусеву книгу», але сподівалися, що Володя живий і сам підпише договір на перевидання. Сьогодні я розмовляла по телефону з його мамою, Оленою Григорівною, і ми домовилися, що книжка якомога швидше піде до друку. Ми хочемо хоч у такий спосіб підтримати родину Вакуленків і перш за все Віталіка, в якого не залишилося тата, який любив його понад усе, але залишаться татові вірші, присвячені йому», - зазначила письменниця і головна редакторка видавництва Мар’яна Савка.

Весь прибуток від майбутнього видання передадуть родині, батькам Володимира Вакуленка та його сину Віталику.

«Татусева книга» вперше була видана у 2014. Книгу проілюструвала Наталка Гайда.

Як повідомляв Укрінформ, 28 листопада стало відомо, що результати ДНК-експертизи підтвердили, що письменника Володимира Вакуленка вбили російські загарбники. Його тіло було в масовому похованні під Ізюмом під номером 319. За інформацією поліції, Володимира Вакуленка загарбники вбили з пістолета Макарова, експерти вилучили з тіла загиблого дві кулі.

У квітні цього року слідчими поліції за матеріалами ЗМІ було зареєстровано провадження за ч. 1 ст. 146-1 Кримінального кодексу України за фактом незаконного позбавлення волі письменника під час окупації ворогом Ізюмського району.

Читайте також: Письменника Вакуленка загарбники вбили з пістолета Макарова – поліція

Володимир Вакуленко – письменник, громадський діяч, волонтер. Упорядник і співупорядник кількох друкованих проєктів, організатор та учасник численних літературних акцій і фестивалів. Лауреат міжнародної літературної премії імені Олеся Ульяненка, лауреат Всеукраїнського конкурсу імені Леся Мартовича, лауреат міжнародного конкурсу «Коронація слова», нагороджений відзнакою «Срібний тризуб» до 20-ліття Незалежності України за літературні досягнення.

Фото: Фейсбук Iryna Novitska

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-